Фармацеут се опет гура у фотељу

Код нас је све могуће, па чак и то да је за посао директора Инспектората неопходан медицински кадар, смјер фармација. Тако је бар у Републици Српској, јер све је прилагодљиво, уколико за то постоји потреба.

Република Српска 01.08.2019 | 20:48
Фармацеут се опет гура у фотељу
За посао директора Републичког инспектората у посебним конкурсним условима, између, осталог наведено је да је потребно имати завршен медицински факултет, смјер фармација. Случајно или не, главни кандидат за ту позицију, садашња в.д. директора Данијела Батар има управо завршен медицински факултет - смјер фармација. О свему пише портал "Капитал", а о недавном поништењу конкурса, који није био погодан за актуелног в.д. директора, извјештавала је и БН телевизија. Након тога је измијењен Правилник о систематизацији. Конкурс је поново отворен.

Као посебни услови за мјесто првог човјека Републичког инспектората наведени су: Висока стручна спрема, завршен медицински факултет, студијски програм фармација, правни факултет или економски факултет и три године радног искуства у траженом степену образовања, као и стручни испит за рад у републичким органима управе.

Данијела Батар до сада је пет пута именована за вршиоца дужности директора Инспектората Републике Српске. Данијела Батар кадар је Социјалистичке партије Републике Српске.

Небојша Вукановић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, каже да је ово само један у мору примјера да је у Српској битно само бити члан странке. Вукановић пита и у којем свијету је за обављање функције директора Инспектората неопходан смјер фармација на медицинском факултету.

Конкурс за новог директора Инспектората отворен је до 8. августа.



БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Тале

01.08.2019 18:56

Хахахаха па ови црвени су бескрајно луди. Ово је за архиву да нова покољења уче како не треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајро србин

01.08.2019 19:31

Опет Батар. Па људи се прилагодјавају сваком и свему да би опстали, јер немају никаквих квалитета нити вриједности. Лекар, пекар, апотекар, колар, столар, могу бити ја, е па ста. И критицар, и политицар, и демагог и педагог, полицајац или пајац, било ста, све то могу бити ја.

Name

кадровици

02.08.2019 04:20

У Геодетској управи-РУГИП Додик је метнуо све правнике за руководиоце, иако је 80% геометарски посао, и то криминалце којима се суди и помагаче, за незаконита књижења тајкунима државне земље (Босиљка-помагач, Деурић, Стојчиновић, Груловић-окривљени, те помагачи начелници ...). Метнуо их Буде Станковић, а контролише их његов синчић, министар за плаћања у РУГИП.

Name

за инспекцију

02.08.2019 04:38

Пријављујем следећу назаконитост у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове- РУГИПП: Деурић Александар, дипл. правник, обавља функцију помоћника директора за оснивање катастра непокретности у РС. Стојчиновић Мирко, дипл. правник, осуђен на 4,5 година затвора, обавља функцију помоћника директора за надзор у РС. Груловић Драган, , правник, начелник за другостепени поступак за укњижбе. Против именованих се води судски поступак по предлогу Окружног тужилаштва у Бања Луци, због укњижбе државних некретнина вредних 23 милиона КМ на тајкуне режимске. Пошто имановани сада обављају исте послове као што су послови за које им се суди, исти не могу обављати послове на које су сада распоређени. На ове функције су их поставили као награду Станковићи, Радишићи, Додици и др. кумови и јарани.

Name

ДАНИЈЕЛА БАТАР

02.08.2019 08:13

Ја ћу бити именована, а ви сви поцркајте. Мени је Перо обећао да ће бити директорица, а није много ни тражио од мене, само смо спавали два- три пута!

Name

ИСТИНА

01.08.2019 19:09

Како може фармацеут, а не може инжињер било које струке? Многи инспектори у Инспекторату имају завршен неки од техничких факултета. Они су много одговорнији инспектори него правници и економисти. У нормалној организацији увјек се први човјек бира из реда дугогодишњих успјешних радника те организације. Ако хоћете да се успјешна организација брзо упропасти, онда за првог, човјека доведете неуку особо са стране или полтичког поданика. Тако ће и Данијела да упропасти Инспекторат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друзе

01.08.2019 22:57

Јеси ти онај инзињер из Путева сто само кукас како ниси изврсни директор у Путевима...Ајде болан скицу у руке, ради инзињерске послове...Инзињери и доктори су најлосији руководиоци, њима би законом требало забранити да могу постати директори, министри, посланици....

Name

ИСТИНА

02.08.2019 06:23

Преварио си се Друже, јер ја ти нисам тај који кука за позицијом извршног директора путева. Мене, те ствари не интересују, моје је да истражујем истину. За разлику од тебе ја изврсно познајем екомомску, правну, техничку, математичку, социолошку, психолошку и управљачку струку и науку и за све то посједујем црно на бијело. Твоја памет је кратка да би могао да откријеш ко сам. Са таквим као што си ти Република Српска је стигла на ивицу понора.

Name

Браво Вукане

01.08.2019 19:16

Само удри аргументима директ у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћна птица

01.08.2019 19:55

Овдје не требају искусни него послушни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

01.08.2019 20:56

Људи немојте се брукати, Медицински, Стоматолоски, фармацеутски, јесу мед струке али нису део нит грана Медицинског факултета. Градјевински, Рударски, Елеккротехика итд јесу Техницки. Али како да инспектор треба да буде фармацеут, то је људи лакрдија.!!!Еј земљо дембелијо.!!!

Name

ајд мало да се зајебавамо,

02.08.2019 07:07

мора, знате зашто, зато што ће преписати апаурин свим онима који хоће нешто да раде, треба је сама по себи тешка , надобудна , умишљена, напуцана, јако спремна и брза да се брзо попне на свако брдо , није проблем старо брдо или младо брдо, мислим тек пошумљено, зато је фармацеут пријека потреба

Name

Галеб

01.08.2019 22:51

Све је могуце то је криминална Додиковина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сц

02.08.2019 04:52

Ста нам раде економисти кад им фармацеути и доктор узесе посао. Може ли економиста радити у апотеци или бити доктор. Нека свако ради за ста се школовао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МР

02.08.2019 05:37

Па они ако хоце поставити коња поставице га. Ми смо за примјер изуцавали Калигулу и његовог коња.У будуцности це се наводити примјер Додик и његови "коњи"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Цовић ХДЗ

02.08.2019 08:06

Па треба ставити у посебне услове конкурса да се кандидат треба звати Данијела Батар и матицни број који она има, и проблем рјесен!

ОДГОВОРИТЕ