Отац бисера Црне Горе: Србија га не отима, он је сања!

Доскорашњи пионир КК Будућност спреман је да "плати" велику цену да би заиграо за Србију. "Ако треба паузираће да би заиграо за своју, српску репрезентацију!", каже његов отац.

Кошарка 02.08.2019 | 14:39
Отац бисера Црне Горе: Србија га не отима, он је сања!
Србија и Црна Гора не воде борбу за младог кошаркаша Андрију Вуковића, суперталентованог момка. Те борбе нема, јер је он већ одлучио да игра за Србију.

Ипак, озваничење таквог става ђака који стасава у КК Будућност узбуркала је кошаркашку јавност у две земље, посебно после информације да је Кошаркашки савез Црне Горе одбио да изда потврду да Андрија није играо за тамошњу репрезентацију. Према правилима, то је услов да би он био регистрован као репрезентативац Србије.

Играчев отац, Владимир Вуковић каже за МОНДО да га је оваква реакција људи из КСЦГ изненадила и да су његов син и читава породица спремни да иду до краја како би остварили његову жељу да заигра за Србију.

"Да смо нешто скривали, да смо покушавали да их преваримо, разумео бих реакцију људи из КСЦГ. Пошто је било управо обратно, не да не могу да их разумем, него им поручујем да оваквим поступком отварају Пандорину кутију! Доводе у питање Андријину каријеру а добро знају о каквом се таленту ради", каже Вуковић сениор.

Према његовим речима, Андријину одлуку подржао је и отац и комплетна фамилија Вуковић. Уз то, саопштио је и кошаркашким руководоциома тамошњег савеза и КК Будућност.

"Ништа нисмо скривали, још пре седам-осам месеци смо им рекли да Андрија жели да игра само за Србију. Упркос томе, они су му слали позиве пионирске и кадетске репрезентације Црне Горе, које смо одбијали. Били смо доследни и поштени - одбили смо и државну стипендију која нам је нуђена за Андрију. А људима у КСС смо поручили да нам позиве за Андрију шаљу како то иначе раде - на адресу клуба. Сви су дакле све знали када је у питању одлучност Андрије и његове фамилије да игра за Србију, али су ћутали, да би сада овако реаговали”, прича у даху Владимир.

Андријин отац каже да је о одлуци младог кошаркаша да игра за Србију, црногорски савез званично обавештен и из српске куће кошарке.

"Из Кошаркашког савеза Србије послат је захтев да се Андрији изда потребна документација. Тек тада су почели да пребацују како Србија отима таленте Црној Гори. А ја сам им понављао - Андрија је Србин, српски таленат и спреман је да уради све што буде неопходно да оствари своју жељу. Има максималну подршку своје породице и учинићемо све да му се жеља испуни. То је уосталом и жеља свих нас Вуковића. Уосталом, како Србија може да отме дечака који од кад игра кошарку сања да заигра у српском дресу!?”, рекао је он.

Отац додаје да Андријини одласци на припреме са српском репрезентацијом нису били скривани.

"Управо да нам неко не би пребацио да играмо на две столице, да имамо било каквих дилема, боравак Андрије у српском националном тиму и његов однос према дресу са српским грбом био је транспарентан о чему сведоче фотографија на његовом Фацебоок профилу”.

За крај разговора за МОНДО, он је послао поруку: "Андрија за Црну Гору неће играти никада, више ни за Будућност и спреман је да паузира и две године ако треба да би испунио своју највећу жељу - да игра за своју, српску репрезентацију!"

Извор: мондо.ме

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

фоца

02.08.2019 12:53

Свака част, капа доле

ОДГОВОРИТЕ