Арсенал платио као никад!

Ово је 10 највећих трансфера! Лондонски великан платио је рекордно обештећење за свог новог нападача.  Коначно - Пепе: Најскупљи Африканац свих времена! Арсенал представио званично ново појачање и тако оборио рекорд.

Фудбал 01.08.2019 | 22:40
Арсенал платио као никад!
Готово је! Арсенал је званично направио сјајан нападачки трио који ће чинити Александр Лаказет, Пјер-Емерик Обамејанг и новајлија из Француске, Никола Пепе!

Дојучерашњи центарфор Лила, рођен 1995. године, прешао је међу "тобџије" у највећем трансферу у клупској историји, јер је плаћен 80 милиона евра!

Клуб је овог четвртка потврдио његов долазак, којим је званично оборен Арсеналов рекорд.

Чекали смо га, писали данима о њему и - ево га! Никола Пепе је званично ново појачање Арсенала. Клуб је то потврдио на званичном сајту, представио ново појачање и ту више дилеме нема. Коначно.

Арсенал је довео овог 24-годишњег играча за рекордних 80.000.000 евра! И биће ту укључени и бонуси. Фудбалер из Обале Слоноваче је тако постао најскупље појачање Тобџија у историји. Такође, ово је рекордна продаја Лила, али и рекордна продаја било ког клуба, односно играча из Лиге 1. Такође, постао је најскупље продати Африканац у историји. До сада је најскупљи Африканац био Ријад Марез који је из Лестера прешао у Манчестер Сити за 67.800.000 евра.

Укупно је за Лил одиграо 80 утакмица, дао је 37 голова и имао 18 асистенција.

О новом појачању је прве импресије изнео и тренер Унај Емери.

"Никола је високо котиран талентовани фудбалер на позицији крила. Хтели су га бројни врхунски клубови Европе. Довођење врхунског крилног играча је био један од кључних ствари овог прелазног рока. Одушевљен сам што нам се придружио. Додаће нам брзину, снагу и креативност, са циљем да дајемо што више голова", рекао је Емери.

До сада се помињало да ће Пепе имати плату од 5.000.000 евра годишње, а потписао је петогодишњи уговор. Јутрос је завршена сва папирологија, а Пепе ће у Арсеналу носити број 19.

Арсенал је при довођењу Пепеа из Лила имао великог противника у Наполију. Поређења ради, Наполи је за Пепеа спреман да издвоји милион евра мање на годишњем нивоу и то такође тако што је 500.000 евра награда за добре игре, а 3.500.000 евра фиксни део. Због тога је млади играч и завршио на крају у Арсеналу.

Чак су представници Пепеа ишли и на разговор са Наполијем, било је то јако близу, помињало се и да би ПСЖ могао да уђе у трку, али је Пепе на крају завршио на Емирејтсу.

Гледаћемо га у дресу Арсенала.

Ово су најскупљи трансфери лондонског клуба у историји.

1. Никола Пепе - дошао из Лила за 80 милиона евра
2. Пјер Емерик Обамејанг - из Борусије Дортмунд за 63,7 милиона
3. Александр Лаказет - из Лиона за 53 милиона
4. Месут Озил - из Реала за 47 милиона
5. Гранит Џака - из Борусије М. за 45 милиона
6. Алексис Санчез - из Барселоне за 42,5 милиона
7. Шкодран Мустафи - из Валенсије за 41 милион
8. Хенрик Мкитарјан - из Манчестер јунајтеда за 34 милиона
9. Вилијам Салиба - из Сент Етјена за 30 милиона
10. Лукас Тореира - из Сампдорије за 28,6 милиона

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар