Хаја хоће заштиту

Супруга владара Дубаија и јорданска принцеза Хаја поднела је британском суду захтев за забрану приласка и заштиту од присилног брака, како би спречила да једно од њене деце буде приморано на брак, јавиле су новинске агенције.

Занимљивости 01.08.2019 | 12:12
Хаја хоће заштиту
Принцеза је суду поднела и захтев за старатељство над двоје деце које има из брака са шеиком Мухамедом бин Рашидом ел Мактумом. Британски закон штити свакога ко је присиљен на брак или је већ у присилном браку.

Принцеза Хаја бин Хусеин (45) ћерка је покојног јорданског краља Хусеина и полусестра садашњег краља Абдулаха.

Канцеларија за медије Уједињених Арапских Емирата (УЕА) одбила је да коментарише „приватна питања која се решавају на суду“.

Шеик Мухамед бин Рашид ел Мактум (70), који је и потпредседник УАЕ, оженио се бившом чланицом Међународног олимпијског комитета 2004. године, што је, како се верује, његов шести брак. Шеик има више од 20 деце с различитим женама.

„Ови поступци су од користи за њихову децу и не баве се питањима развода или финансија“, наводи се у заједничкој изјави коју је прошлог месеца објавио Високи суд у Лондону.

Судија је дозволио медијима да извештавају о детаљима случаја, мада с неким ограничењима. Ројтерс је известио да се налог за заштиту од принудног брака односи на једно од двоје деце брачног пара.

Енглески закон забрањује склапање присилног брака, али и помаже онима који су већ у принудном браку да, на пример, буду одведени у иностранство.

То значи да шеик не сме одвести децу без одобрења судије.

Шеик Мухамед се противи пријавама и тражио је од суда да наложи повратак његове деце у Дубаи, где он живи. Он није био присутан на суду, а његови представници су одбили захтев.

РТС
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сама изабрала

02.08.2019 08:54

хоце то када се удају због богатства а касно увиди да није вриједно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимно

02.08.2019 16:32

Велики Илија(ХРИСТОС)данас нас опоменуо благим севањем и грмљавином да,нисмо ни приближно велики колико велик Господ очекује од нас да смо велики у милосрдју,доброти и љубави једни према другима ! Илијина(ХРИСТОВА)грмљавина и севање јако,јако,јако је мала онолико колико(објављујем у најави)ће да бива у току ове ноћи неких земаља,али "То" само је опомена,знајући колико преогромна је милост Господња!Славимо Бога на глас и у себи кад велимо: " Говори Господе,чује слуга Твој! " У потпису: " Слуга сам бескорисни! " анд "Јуст листен!" Поз.

ОДГОВОРИТЕ