Додику је странка важнија од Српске

Почасни предсједник ПДП и бивши српски члан Предједништва БиХ Младен Иванић сматра да актуелном члану Предсједништва и лидеру СНСД Милораду Додику није важна позиција Републике Српске, већ искључиво његове политичке партије.

Република Српска 01.08.2019 | 12:07
Додику је странка важнија од Српске
Коментаришући за Инсајдер синоћње гостовање Додика у програму РТРС, гдје је, између осталог, најавио забрану дјеловања СИПА, Суда и Тужилаштва БиХ на територији Српске, као и обуставу наплате индиректних пореза у случају да опозиционе странке из РС направе власт у Сарајеву без СНСД, Иванић каже да то показује колико је Додику стало до позиција Републике Српске. 

– Додикова изјава показује да њему није важна позиција Републике Српске, већ искључиво позиција СНСД. Ако то што је најавио може да уради, зашто то не направи кад су он и његова странка на власти? Ваљда је важнија позиција Републике Српске од тога ко је на власти – каже Иванић.

На тврдње српског члана Предсједништва БиХ да опозиционе странке у РС нису легитимни српски представници у Сарајеву, Иванић поручује да Додику и СНСД „нико не брани да формирају нову власт на нивоу БиХ“.

(Инсајдер)

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

Вјецити опозиционар

01.08.2019 10:18

Додик има само своју истину. Све надлежности пренесене на ниво БиХ пренесене су помоћу руку снсд-а, а сад додик оптужује сдс и пдп да су издајници, која је то аргументација кад се зна да у протеклих четири године није пренесена ниједна надлежност на ниво бих ? Ко је овдје луд, ко збуњен, а ко нормала? Мислим да смо ми као српски народ много глупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реце

01.08.2019 10:56

Цовјек који је изабран као и комсиц

Name

...РЕ: ЏЕП ЈЕ ИНТЕРЕС

01.08.2019 10:22

АПСОЛУТНО СИ У ПРАВУ ИВАНИЋУ! ЗАБОЛИ ЊЕГА ЗА РС, НЕГО МУ ТРЕБА ПРИВАТНА ДРЖАВА ЗА ПРИВАТНЕ ПОСЛОВЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

01.08.2019 12:06

ДодиГ је стварно лицемјернан и патолошки лажов. Пази, он каже да је РС угрожена и да ће као он исправити све неправде учињене према РС и да ће вратити све надлежности (које је угланом обавио) али САМО ако не буде дио власти БиХ.(!!??). Што значи да ако буде изабран онда РС није угрожена и нема потребе да се РС рестартује на дејтонси уговор. Страшно, па какав је он смутљивац то свијет није видио, лупа к'о Максим по дивизији. А још да се подсјетимо како је он са два посланика изабран за предсједника Владе РС. Како то може, а ово не може. Стварно га се више не може ни гледати ни слушати. Она дијагноза о његовом нарушеном психичком здрављу је још и добра. У међувремену је очигледно дошло до драстичног погоршања, онај наступ у Скупштини...Чуди ме са неко тад није звао Хитну да га воде...

Name

Јово

01.08.2019 10:24

Забранице рад СИПЕ на територији РС зато сто су му последњих дана разбили ланац организоване производње и промета дроге која ја била под надзором Лукаца. Остаде Баја без стабилних извора финансирања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.08.2019 12:13

Доказ???

Name

Годподине

01.08.2019 10:28

Иваницу свака вам цаст. Ви сте прави цовјек и политицар.Да нам је висе такви људи као сто сте ви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

01.08.2019 11:14

И да имамо висе таквих људи ми би изабрали кабадахије којих има у свим странкама.Па ето ко како ради у ПДП-еу и СДС-у док је овима у Снсд битна и странка а прије свега лицни интерес у наведеним странкама је на поврсини испливао само лицни интерес.Јадан је народ који има такве политицаре мада их ми и не бирамо они су сами себе изабрали ми им само дајемо легитимитет.

Name

Робин Худ

01.08.2019 10:37

Објективно и искрено... Незнате ви нити један шта је важније, ви сте увјек и једино били важни себи и својим најближима и онима који вам јаја заносе у кривини! Никада нисте стали на лопту, осмислили стратегију развоја РС заједно са свим паметним људима ове земље и дијаспоре и то уобличили у "националне интересе" и бранили као зјеницу ока....него сте веслали како вам је ко наредио и како сте мислили да сте нај паметнији и нај мудрији. У осталом то се види и по испадима ваших посланика у свим скупштинама,...да иједних и других, то се види по министрима, премијерима, директорима и свим карикама на којима се нађу ваши људи ! Јер вам је јако важно да на кључним позицијама буду страначки , а не паметни, образовани и способни људи који проводе националну а не страначку политику! Зато вас је доста, ако ова младост не оде неко ће другачије и други морати ријешити судбину овог наивног и лаковјерног народа...на жалост!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.08.2019 11:37

браво

Name

Нотар

01.08.2019 10:42

Ваш интелектуални и културни ниво су далеко изнад ове ''људске сировине'' и не бисте уопште требали коментарисати његове изјаве, али на жалост због политичке позиције на којој се он налази, јако је корисно чути Ваше мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

01.08.2019 10:42

уколико Додик оствари ово што је најавио збогом РС, враћамо се на Устав РБиХ, управо онако како стоји у међународном мировном споразуму за мир потписаном у дејтону! Ко не вјерује нека мало прочита. п.с. могуће да "дашак вјетра" управо то има за циљ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

01.08.2019 10:43

Немој тако ,Младене, ипак је Додик Милирад велика МУЛТИ интелектуална и МУЛТИ образована громада, зна он шта ради. Немој заборавити да је он месар-кобасичар, шверцер-пијачар, тракториста...да има завршен политички курс....АКАДЕМИК!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ад

01.08.2019 10:45

Наравно. Партије дезе узде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

01.08.2019 10:57

Ддику власт на нивоу БиХ не треба да би управљао са аспекта државног интересеса или интереса Републикер Српске, већ искључиво са аспекта личне корисити. Зато је потпуно у праву оцјена Младена Иванића да је за њега важнији СНСД него Република Српска. Ја бих рекао да је за нега најбитнији он и његови тајкуни. Остали следбеници су гласачи који се хватају на ситне форе. изјавити такве ствари о повлачењу Републике Српске из државних институција је својствено само њему. Требао би да зна да се из Републике Српске кроз систем индиректних пореза уплаћује много мање него што кроз расподјелу добија Република Српска. Колико само људи из Репунблике Српске ради у државним органима и сав новцац од међународне заједнице у Републику Српску улази преко дравних органа Босне и Херцеговине. Додику би најбоље било да организује економски попис па да види колико грађана данас мање живи и ради у Републици Српској него што је у статистичкој евиденцији. Људи сваки дан све више одлазе, мали наталитет, гину сваки дан у саобраћајним несрећема, а СНСД само се бори за власт на државном нивоу да би ухљебиио своје заслужне "Кадрове" попут Тегелтије, Шпирића и других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

01.08.2019 11:14

Баја опет пријети, пази ово, он ће нешто забранити, па забрани већ данас, шта чекаш, њега више нико и не демантује нити контрира, све надлећности је он пренио и сада ће он то као све да укине ББУБХХАХАХХАХАХА који фираун човече

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.08.2019 12:29

блеф, као и све до сада. Једно прица, друго ради. Ујутро црно, увеце бијело. А маса тупсона у трансу.

Name

wерwе

01.08.2019 11:34

Може он бити на власти и 100 година,али његов највећи пораз је то што му народ одлази. Дзаба му све. Ја се надам да ће овај народ памети доћи једног дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиго

01.08.2019 13:59

Папак гледа пеније, а народ нека брине о себи!

Name

Поп јовица

01.08.2019 11:45

Овај додијев блеф сигурно би изазвао НАТО интервенцију против Срба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Федерација

01.08.2019 11:52

Влада ФБиХ марљиво ради јуче у Мостару побољшани услови за одлазак у пензију полицајаца са пребивалиштем у Федерацији а који раде на Државном нивоу,СВЕ ПОХВАЛЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

01.08.2019 13:15

Јеботе.како су сви политицари напорни.Постен цовјек немозе од њих зивјетии.Заболи ме она ствар висе за власти и опозицијом.Потуците се па ко буде јаци нек влада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Поло Приједор

01.08.2019 14:00

Ни политицарима није стало до Вас. Највазније је да дате неком свој глас, то је све.

Name

Лука

01.08.2019 13:51

Врло брзо це и његови ботови схватити да је он највеци издајник српског народа, а вец су многи поцели да мијењају мисљење, а знам их добро, годинама су били заслијепљени малим бајом. Много пута сам писао, опет цу поновити, ниста нема од његових обецања, пријетњи, он це ово, он це оно. Цовјек се тотално погубио откада је постао цлан Предсједниства. Колики је то нарцис да јос није схватио да с њим не сједе послусници и купљени папци неко неки људи који се не трзају на његове глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.08.2019 14:40

Додику је стало до Српске колико и до лањског снијега, а сада јос висе тј. мање. Њему РС одговара само кад су лицни интереси у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин СДС

01.08.2019 14:43

Објективно легитимни представник Срба и српске политике у Сарајеву треба да буде побједник избора. Објективно и јесте лопов и стетоцина. Е сад убиједјен сам да це побједјивати Јос ако се не пресаберемо. Ко иоле озбиљан мозе мислити да Милорада мозе побједити Говедарица, Станивуковиц , Бореновиц ? Искључите емоције и јел стварно неко мисли да у БЛ Станивуковиц који је имао свој зенит и сад све недостатке исказује мозе побједити Радојицица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

01.08.2019 14:59

Одлично и ја када одем у продавницу тражићу да ми смање рачун за вреднодт ПДВ - а. Јај Боже чиме смо заслужили овог, ма незнам ни како би га назвао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

01.08.2019 15:39

Ма дајте, молим Вас господине Иваницу! Који је интерес ових политицара СДС И ПДП у Сарајеву, када неце да одступе са функција? Републица Српска??? Аха! Па пустите СНСД да проведе ста је замислио, а када им се деси да посрну покупите поене и казните их побједом на изборима. Овако рекла -казала. Све сами видовњаци, а народ не одлази, народ бјези и то од свију вас господине Иваницу и од позиције и од опозиције.

ОДГОВОРИТЕ