Отац: ''Убио ми је сина као пса...''

Шест мјесеци је прошло откад смо остали без Милоша. Од дана убиства живимо у паклу. Стално мислимо да ће Милош доћи кући, али онда одемо на гробље, гдје нас сурова истина удари у лице…

Србија 01.08.2019 | 11:36
Отац: ''Убио ми је сина као пса...''
Овако за Блиц, по први пут за медије, са неизмјером тугом у гласу, говори Горан Милеуснић, отац убијеног Милоша Милеуснића (24). Младићу из Чачка, који је живио и студирао у Београду, тог кобног јутра 27. јануара живот је одузео, како се сумња, Неђељко Ђуровић (29). Према оптужници против Ђуровића које је Више јавно тужилаштво подигло, Милеуснић је био насумична жртва, а он је кривично дјело у мрачном улазу зграде у Улици Димитрија Туцовића 20а учинио потпуно урачунљив.

– Сам начин на који је Милош убијен је тако бизаран и тако јадан. Не могу да вјерујем да постоје такви људи који ријеше да убију човјека као да је то “добар дан”. Какав је то порив, какав је то човјек, који је чекао у засједи да неко изађе из зграде. То је несхватљиво – каже Милошев отац Горан Милеуснић.

Породица, додаје, живи у агонији од тог дана. Милошева мајка и сестра, каже Горан, тешко се носе са губитком.

– Толико ме је погодило што је моје дијете страдало ни криво ни дужно, због неког размаженог и незадовољног човјека, који не зна шта ће у животу. Онда сам чуо и да су му родитељи имућни и да су му купили стан, запослили га у “Колубари”. Имају велика примања, због чега он да буде незадовољан и да убије моје дијете као пса, на улазном прагу, да искрвари на хладном бетону улаза једне београдске зграде. Нисам могао ни да чујем, ни видим, нити да му помогнем, то је једна велика агонија – једва изговара отац убијеног младића.

Угашен је, додаје, живот младића који је тек почео да живи, тек стасао, имао дјевојку коју је волио.

Сада се, додаје, када је оптужница подигнута и у сусрет суђењу, узда у правни систем.

– Од суда очекујем да изрекне најстрожију казну. Ипак, постоји стрепња – шта ако за такво убиство добије десет година, изађе раније из затвора због доброг владања? Никоме ништа. Тај сценарио био би лош примјер за друге људе, који у потпуности обезвријеђује оно што би требало у друштву и држави да представља највећу вредност, а то је живот – додаје Горан. 



Пријатељи Милоша Милеуснића покренули су петицију да његов убица буде осуђен на доживотну робију, под називом “Правда за Милоша”, коју је према ријечима Милошевог оца потписало више од 25.000 људи.

Горан Милеуснић каже да ће наставити са сакупљањем потписа у још неколико градова Србије.

– Петицију је покренуо Милошев друг и цимер с којим је живио у Београду. Милошеви другови жељели су да на овај начин покажу јавном мњењу шта се дешава, по узору на петицију за увођење “Тијаниног закона”. Јер, на примјер, доста људи који не читају вијести, а такође су из Чачка, нису знали да је ријеч о мом сину. Ми као породица од почетка подржавамо ову петицију. Скупљање потписа било је у Београду, Чачку, Пожеги. Доста људи се ангажовало и настављамо и у наредном периоду, и док буде трајало суђење, да скупљамо потписе поново у Београду, као и у Краљеву и Крагујевцу – додаје Горан.

Како је Блиц већ писао, према оптужници, Неђељко Ђуровић је 27. јануара чекао да неко изађе из зграде у Димитрија Туцовића. Изашао је Милеуснић. Ко је он, како се зове, колико година има, није знао.

У оптужници се наводи да је након што је младић отворио врата и искорачио испред зграде, Ђуровић потегао кухињски нож који је понио од куће и задао Милеуснићу први убод. Како се сумња, он је својој жртви задао више убодних рана – пробио му је трбушну аорту, трбух, слезину, те Милеуснић није могао ни на који начин да се одбрани. Пао је на земљу и убицу молио да га не убије. У првој изјави коју је дао у полицији окривљени Неђељко признао је у потпуности убиство. Међутим, упркос овом признању и чињеници да је он био тај који је полицију одвео до мјеста где је бацио нож, на саслушању у тужилаштву Ђуровић је негирао све. Ипак, тужилаштво је прикупило током истраге низ доказа који потврђују супротно, а као главни доказ помиње се нож којим је убиство извршено. Како је рекао извор за наш лист, на њему је пронађена крв убијеног и ДНК и отисци Ђуровића.

Суђење на јесен уколико оптужница буде потврђена

Због стравичног убиства Милоша Милеуснића, уколико суд прихвати оптужницу, Ђуровићу пријети од 10 до 40 година затвора. О судбини оптужнице и њеном потврђивању оптужнице одлучиваће наредних дана кривично ванпретресно вијеће Вишег суда. Уколико буде потврђена, суђење Ђуровићу може се очекивати већ почетком јесени.

(Блиц)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Нострадамус

01.08.2019 10:07

Залосно.Али ето судије цекају па ако су ови родитељи убице имуцни као сто се наводи у тексту вјероватно се цека подмицивање или како то у Републици Српској или БиХ казу поткивање.Страсно и Залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

01.08.2019 11:13

Претужно.

Name

Xx

01.08.2019 10:20

Зуб зазуб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љутица Богдан

04.08.2019 15:10

Xx Друге нема!!!,То је наша свакодневница,али како?? не само Зуб за Зуб,имају ту и Они којима треба смањити Копиту.

Name

М

01.08.2019 11:27

За сва оваква убиства треба само дозивотна робија ,па да видимо дали би висе било силеџија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре%М

01.08.2019 12:47

Ста дозивотна, смртна...

Name

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

01.08.2019 13:38

И нашег Милоша Остојића у Источном Сарајеву убише кукавице и нестадоше. Убише хуманог момка кога би свако пожелио за пријатеља и брата. Два Милоша, два сокола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сани

02.08.2019 22:12

Тешко родитељима шта дочекаше,да срце стане.

ОДГОВОРИТЕ