ЛШ - Милојевић: Некима се понављају исте ствари!

Знамо где је фински фудбал, важно је да смо прошли! Владан Милојевић, тренер Црвене звезде, честитао је Хелсинкију на доброј партији, после пласмана у треће коло квалификација за Лигу шампиона.  "Ако неко треба да буде кривац, ја преузимам сву одговорност", поручио је тренер Звезде после пораза у Хелсинкију.

Фудбал 01.08.2019 | 08:00
ЛШ - Милојевић: Некима се понављају исте ствари!
Звезда је прошла упркос поразу захваљујући тријумфу 2:0 из првог дуела, уз напомену Милојевића да је погодак Павкова у 90. минуту био од велике важности.

"Најбитније је да смо остварили пролаз даље, то ми је главни утисак. Све остало је "зашто и зато", имали смо одредјених проблема. Знали смо да ће бити тешко, гол Павков је био битан, вероватно пресудан", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре после утакмице у Финској.

Он је додао да не жели изговор у томе што се утакмица играла на вештачкој подлози, иако сматра да је била велика предност на страни домаћина.

"Хелсинки игра импозантно на овој подлози. Адаптирани су, добро размењују падове. Могли смо раније да "убијемо" утакмицу, али смо се задовољили резултатом за пролазак, док је код њих прорадио скандинавски менталитет и ишли су на победу. То не могу да схватим, уместо да дамо други гол, ми смо примили".

На питање како усадити менталитет да његови играчи имају већу жељу од данашњег противника, Милојевић је одговорио и са питањем.

"Добро питање, како усадити? Једноставно, била је кључна лопта Бена у шанси, чудно је одскочила лопта... Не могу ништа да замерим, ја сносим одговорност, састављам тим и пресрећан са њима".

Како је нагласио, морао је његов тим да се у Хелсинкију покаже у бољем светлу.

"Шта значи разочаран? Не могу баш тако да кажем... Требало би да играмо боље, а са друге стране примили смо безвезе гол и поновљамо грешке,", рекао је Милојевић, уз велике похвале на рачум финског тима.

Звезда у следећем колу чека вероватно дански Копенхаген, за кога Милојевић каже да је још један респектабилан ривал.

"Нема лакших противника. Хелсинки није слаб, а Копенхаген је феноменалан противник. Ми унапред знамо кад ће бити тешко, кад неће, не желим да се о томе прича. Имају сјајног тренера Солбакена, добар систем и тим", закључио је он.

Црвена звезда је поразом "оверила" пласман у 3. коло квалификација за Лигу шампиона.

Очекивала се боља игра српског шампиона на гостовању Хелсинкију који је пре само седам дана на "Маракани" био готово безопасан (2:0), међутим скупе грешке одбране у другом полувремену утицале су да Црвена звезда поквари слику о себи у овој "рунди".

"Оно што је битно за нас је да смо прошли", казао је Милојевић и додао:

"То је утисак за нас. Имали смо мало проблема, испоставило се да је гол Павкова у 90. минуту у Београду био и пресудан. Ја сам и рекао да нас чека тешка утакмица, да Хелсинки у Београду није био 'прави'. Данас смо то видели, њихов скандинавски механизам, не одустају, а ми смо се задовољили једним голом и проласком. То не могу да схватим. Могли смо да дамо и други гол, а уместо тога смо га примили".

После тога уследила је критика играчима, а иако није конкретно казао на кога се односи, прилично је лако утврдити ко су били играчи чије су директне грешке утицале на поготке Хелсинкија - Милан Родић и ФИлип Стојковић.

"Могли смо да играмо боље и требало би да је тако. Без везе смо примили гол, неке исте ствари се понављају код неких играча и радимо на томе да их отклонимо".

Владан Милојевић је рекао да ће му бити тешко да састави тим за наредну утакмицу, али не због грешака појединаца - већ због тога што има поверење у све. 

Признао је да се пред меч једино уплашио како ће се Кањас снаћи после повреде на "вештаку", али по његовом коментару може се закључити да је "положио", док је истакао и да је ситуација са Борјаном добра и да ће бити спреман за наредни меч у Европи...

То ће бити Копенхаген.

"Чека нас један феноменалан тим, који има свој систем и начин игре. Имају одличног тренера, али сада није време и место да причамо о њима. Не желим да умањим ову победу одличног Хелсинкија. Имаћемо времена да се припремимо и полако спремамо за утакмицу са Копенхагеном", истакао је Милојевић који је потом упитан и за жељу и мотивацију својих играча...

Како им усадити већу жељу за победом?

"Добро питање, али стварно не могу да замерим било шта играчима. Играли су против квалитетног ривала одлично адаптираног на ову подлогу. Ако неко треба да буде кривац, ја преузимам сву одговорност".

"Можда смо већ на полувремену сматрали да сигурно пролазимо и то је нешто о чему морамо стално да причамо. Многи би у ситуацији у којој је био Хелсинки одустали, али они нису, јурили су да дају гол", закључио је тренер Звезде.

Први меч Звезде и Копенхагена игра се у уторак на стадиону "Рајко Митић".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар