Језиви детаљи напада медвједа

Кренуо сам предвече на њиву, да обиђем жито, скроз пред шуму. Одједном се медвјед нашао преда мном. Скочио је и оборио ме. Нисам стигао ни да се окренем, нити да позовем помоћ.

Република Српска 31.07.2019 | 20:42
Језиви детаљи напада медвједа
Овако почиње своју причу за "Дневни аваз" Ново Томић из села Селачка код Котор Вароши, којег је прије три дана напао медвјед. Томић се спасао из канџи дивље животиње, али је настрадао – откинути су му лијево стопало и дио поткољенице.

Томић се налази на лијечењу у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци. Он прича да је био наоружан, али да није успио одмах пуцати на звијер.

– Ишао сам да провјерим ко ми уништава зоб. Котор Варош је познат по медвједима, али нисам мислио да ће ми се ово десити, јер никад нисам срео ниједног. Осјетио сам да ме уједа и трга. Бол је била ужасна – каже Томић. 

Додаје да је медвјед био огроман и да је имао више од 250 килограма. Као да се планина срушила на њега.

– У паду ми је испао и телефон, па нисам могао никога да позовем. Успио сам, након краће борбе, да се дочепам пиштоља и опалим. Медвјед је касније искрварио насмрт – прича Томић.

Дио ноге му је ампутиран и љекари не дозвољавају новинарима да с њим разговарају у болничкој соби или да га фотографишу. Плаше се, каже Томић, инфекције.

(Дневни аваз)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Блрс

31.07.2019 19:50

Поздрав ново легендо , само лагано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

31.07.2019 20:09

Хаха...ова права ловачка...чуј од пиштоља искрварио међед..Ово је као и код оног гачанина..криволов.Логично је да међед напада у одбрани,а не по њиховим тврдњама,први..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОВАЦ

31.07.2019 21:13

Тацно тако, у криволову ране медвједа,тако рањеном му придју и деси се то сто се деси...

Name

РЕ

31.07.2019 21:59

Ма сви сте ви струцњаци. Сигурно сте их одстрјелили десетине па знате. Зато нам је овако како нам је, сви струцњаци за све и на сваку тему.

Name

кажем

01.08.2019 05:27

Имам осјећај да ти не знаш ни шта је њива, а камоли шта је зоб. Неко од тога живи, можеш ли појмити да постоје људи који се прехрањују тако што нешто засаде на својој земљи. Сад испада да људи жале медвједа, а да се нађу са истим гледали би да спасу живу главу.

Name

Блрс

01.08.2019 05:31

и ста, био у криволову, бранио цовек своје зито. и нек га је дерно, само није му требао прилазити. подрска на новууу!

Name

Кнез

01.08.2019 05:50

Да бас струцњаци ви знате стаје медвјед .па струцњацо јел цовјек навео да га је медвјед изненадио а вјероватно је и он медвједа и тоје повод дага медвјед напане .

Name

куку нама са нама

01.08.2019 06:21

Јеси ли то и ти од оних сто иду да виде ко му унистава зоб и подју у ноц без пуске,само са пистољем,јер да је поменуо пушку,тада би имао неугодних питања..уз то ти испадне и тел,а ипак знас да медјед има 250 кг...ово исто као кад Додик брани српске интересе...и зато дај богати не напрдивај...Медједа нисам ни видио узиво,али тврдим да сам у праву....питај зоологе..ај иди у цување зоби..

Name

Бојан РЕ СВИМА ЗЛИМА

01.08.2019 07:07

СРАМ ВАС БИЛО СВЕ РЕДОМ КОЈИ ОСУДЈУЈЕТЕ ОВОГ ЦОВЈЕКА.МЕДВДЈЕД ЈЕ ЗВИЈЕР КОЈА ПРВА НАПАДА САД РЕЦИТЕ ДА ЈЕ ОН НАПАО ПРВИ МЕДВЈЕДА ПА ГДЈЕ ЦЕ ВАМ ДУСА СТА МИСЛИТЕ КАКО БИ ВАМА БИЛО ДА ВАМ МЕДВЈЕД ОТКИНЕ НОГУ.ЗБОГ ВАС НАС БОГ НИ НЕ ПРИМЈЕЦУЈЕ,ЗБОГ ТАКВИХ КАО ВИ НИКАД НЕЦЕ БИТИ БОЉЕ ЈЕР САМО ЗНАТЕ ДА МРЗИТЕ....

Name

Медо

31.07.2019 22:46

Јесте мало наивна И неповезана прица. Прво телефон а онда пистољ. Али опет, ко иде у криволов пистољем? Нема ни ту логике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеруј

01.08.2019 07:16

Не знам шта је ту нејасно. Прича је таква какво и данашње вријеме. Телефон је испао човјеку који је кренуо на њиву, а не медвједу. Тај исти човјек је понијео оружје са собом, шта год да је, он је знао да може нешто бити. Нисмо у каменом доба, па да прича буде да је понијео мотку, лук и стријелу, камен. Шта год да јесте, свјестан је он врлодобро гдје живи и шта може очекивати, али опет га је изненадио. Па људи моји, откинуо му је дио тијела, шта мудријате? Зар је требао пустити медјевједа да га докрајчи, поједе и сл., баш сте грозни.

Name

Просветитељ

01.08.2019 15:53

Људи цовјек је остао без ноге и једва је остао зив,јос це бити добро да га не тузе за убиство медвједа посто је исти застиценији од нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

02.08.2019 19:01

Међед је у Републици Српској заштићена животиња. Зато ће Република Српска Томићу морати платити велику оштету. Томић не треба случајно да плаћа велике паре адвокату, јер то питање јен јасно дефинисано законом. Томић треба само путем ловачког друшва да затражи оштету. а која је у обвом случају велика.

ОДГОВОРИТЕ