БИМАЛ стабилан у првој половини 2019.

Брчанска фабрика за производњу јестивог уља БИМАЛ д. д. успјешно је превазишла пословне изазове и комплексности извозних тржишта из 2018. године, прије свега тржишта Турске, и наставила је своје профитабилно пословање. Пословни приход компаније БИМАЛ д. д. у првој половини текуће године износи близу 90 милиона БАМ, а пословни приходи БИМАЛ Групе у првој половини текуће године прелазе 150 милиона БАМ. Добит БИМАЛ-а износи око 1. 350. 000 БАМ, са тенденцијом раста у другој половини текуће године.

Босна и Херцеговина 31.07.2019 | 13:55
БИМАЛ стабилан у првој половини 2019.
„Чврст темељ нашег пословања је наша визија развоја у бизнису јестивих уља и реална снага наших дугорочних циљева, који су суштински стубови БИМАЛ Групе. Једина домаћа фабрика за производњу јестивог уља стога и заузима једну од лидерских позиција међу фирмама у Босни и Херцеговини“ изјавила је Наташа Пуцар, директор Корпоративних комуникација СТУДЕН Холдинга, у чијем саставу се налази и брчански БИМАЛ.

Одлично постављена стратегија и континуирани свеобухватни партнерски однос са свим носиоцима пословања, одувијек су позитивно утицали на стабилност, раст и повјерење у БИМАЛ. Компанија
ни у периодима отежаног пословања није одустала од додатних улагања у иновације, висококвалитетне производе, бригу о захтјевима купаца и развоја своје пословне мреже.

„Дугорочна визија наше Управе, упркос турбулентној пословној години иза нас, омогућила нам је да постанемо покретачи БЕЗ ГМО производње у нашој земљи и да одговоримо на захтјеве тржишта и оних који желе избор при куповини хране, те да останемо лидер на тржишту“ рекла је Пуцар.

Брчански БИМАЛ је примјер успјешног преузимања старе фабрике гдје је од потпуно девастиране производње успостављена производња јестивог уља, сачме, лецитина и масних киселина на свјетском нивоу, задовољавајући притом потребе домаћег и великог броја извозних тржишта.

(бималгроуп.цом)