Лос Кабос: Типсаревић остао без гаса!

Искусни српски тенисер поражен у првом колу АТП турнира у Мексику.  Типсаревић играо добро, а онда нестао у трећем сету.  Србин није успео да се пласира у 2. коло АТП турнира у Мексику.

Тенис 31.07.2019 | 13:42
Лос Кабос: Типсаревић остао без гаса!
Не иде, па не иде... Повратак Јанка Типсаревића активном игрању тениса и чини се последњи покушај да подвуче црту на заиста импресивној, али чини никада до краја оствареној каријери још не показује резултате.

Последњи у низу покушаја да захваљујући заштићеном ренкингу нешто више учини у главном жребу догодио се синоћ у Лос Кабосу, турниру АТП 250 категорије који се игра на отвореном за наградни фонд од 762.455 долара. И поред одличног старта и узимања другог сета против Раду Албота искусни српски тенисер није имао довољно снаге за победу, те је Молдавац тријумфовао резултатом 7:5, 2:6 и 6:0.

Српски тенисер изгубио је од молдавског играча Радуа Албота 2:1 (7:5, 2:6, 6:0), за два сата и четири минута. Молдавац је тренутно 41. на АТП листи, док Типсаревић заузима 256. место.

Једино је у првом месту виђен изједначен тенис и тај део игре припао је 29-годишњем играчу из Молдавије, пошто је у 12. гему успео да направи други брејк – 7:5. Албот је, иначе, први одузео сервис Србину средином првог сета, међутим Јанко је одмах у следећем гему узвратио истом мером.

Типсаревић је одиграо одлично други сет и са два брејка експресно изједначио – 6:2.

Најкраћи је, ипак, био трећи део игре, који је румунски тенисер добио без изгубљеног гема и заслужено се пласирао у наредно коло, где ће му противник бити Таро Данијел из Јапана.

Био је ово први сусрет Србина и Молдавца.

Његов наредни противник је Таро Данијел који је прилично неочекивано прегазио са 6:2 и 6:0 Американца Тениса Сандгрена. То ће бити прво одмеравање Радуа, тренутно 41. и Јапанаца који је 118. на светској лествици.

Данашњи дан у Лос Кабосу на Централном терену отвара први дуел Ернестса Гулбиса и Дијега Шварцмана, трећег носиоца. Искусни Летонац је тек 129. на свету, а омалени Аргенитнац 27. на АТП листи. 

Дерби дана играју први носилац, Фабио Фоњини и Марсел Гранољерс, који води са 4-3 у међусобним обрачунима. Али, последњи пут су се укрстили пре три године, а од тада се ситуација озбиљно променила пошто је Италијан девети на свету, а Шпанац 103. на светској листи. 

Лука Пуј ће имати пуне руке посла против Танасија Кокинакиса. Француз је без сумње фаворит, те је квота 1,70 одлична пошто је разлика у квалитету ипак велика. Аустралијанац би могао да му направи проблеме, али ће тешко до изненађења. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар