Полиција: Пазите се, стижу ''делије''!

Иако се не очекује велики број навијача из Србије, полиција у Хелсинкију је позвала становнике тог града на опрезност пред дуел другог кола квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Хелсинкија који се игра данас (18 сати).  

Свијет 31.07.2019 | 10:32
Полиција: Пазите се, стижу ''делије''!
– Полиција упозорава народ због застоја у центру града – стотине застрашујућих фудбалских навијача у сриједу долази у Хелсинки – наслов је на финским порталима.

Како се наводи, полиција из Хелсинкија очекује око 200 навијача из Србије који ће доћи да подрже Црвену звезду против шампиона Финске.

Црвено-бијели ће на 5Г Телиа Арени имати предност из првог меча, пошто су на стадиону „Рајко Митић” славили са 2:0, али и помоћ придошлица из Србије и из Европе.

Иако Звезда није организовано повела навијаче у Хелсинки, очекује се долазак „делија” у броју од неколико стотина, који су углавном већ дошли, а тамошња полиција увелико се спрема за дочек.



Звездини навијачи ће имати око 500 резервисаних мјеста на стадиону који прима око 10.000 гледалаца.

Фински листови подсјећају да су “делије” прошле јесени добиле казну УЕФА забране одласка на гостовања послије „кршења правила на утакмици са Салцбургом”. 

Из Хелсинкија се наводи да је стадион распродат и да се очекује велика посјећеност, а полиција ургира да навијачи домаћег клуба крену на стадион на вријеме како би избјегли гужве и застој.

– Догађају ће присуствовати велики број гледалаца. Полиција се припремила за застоје и нелагодности. Због безбједносних мјера може доћи до застоја у саобраћају у близини одигравања меча и у центру – наводи се у саопштењу.

Што се тиче атмосфере у граду – утакмица као да се не игра и као да Хелсинкију сан о Европи не зависи од тог меча, око стадиона, ни у његовој близини, а камоли нешто даље, нису истакнути никакви плакати, никакве најаве…

Вјероватно би било другачије да је хокеј у питању, али ипак једно остаје сигурно – иако многи не маре за фудбалом, о навијачима из Србије ће се увијек причати.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Постао

31.07.2019 16:04

Фуј застрашујућих. Тако се то дешава када се еxпонује некултура а на култура

ОДГОВОРИТЕ