Одбјегла принцеза затражила заштиту

Супруга владара Дубаија шеика Мохамеда бин Рашида ал Мактума, јорданска принцеза Хаја затражила је на енглеском суду наредбу против малтретирања и налог за заштиту од присилног брака, преноси Ројтерс, позивајући се на судске документе.

Свијет 30.07.2019 | 21:12
Одбјегла принцеза затражила заштиту
Принцеза Хаја бинт ал Хусеин (45), кћерка покојног јорданског краља Хусеина и полусестра краља Абдулаха затражила је и старатељство над дјецом.

Ројтерс наводи да налог за заштиту од присилног брака, према британском законодавству, помаже онима које неко тјера на брак или су већ у наметнутом браку. Агенција додаје да није јасно на кога се односе захтјеви принцезе Хаје која је побјегла у Лондон, након што је сазнала да ју је супруг лагао о “затварању и мучењу његове старије кћерке принцезе Латифе”. 

Најмлађа од шест шеикових супруга сада је у Великој Британији са 11-годишњом кћерком Џалилом и 7-годишњим сином Заједом и спрема се за вишемилионски развод и борбу за старатељство над дјецом. Према писању британских медија, она се, након што је сазнала је истину о томе шта је њен супруг урадио сопстевној кћерки бојала да ће се исто десити и њој.

Кћерка владара Дубаија, Латифа Мухамед ал Мактум напустила је Дубаи на јахти прошле године, али су је ухапсили специјалци и тренутно се налази у затвору. Она је прије хапшење снимила неколико видеа у којима је рекла да јој је живот привид, да су је мучили и да је двије године била у затвору након што је као тинејжерка покушала да побјегне.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Оља

30.07.2019 21:01

То је прави Дубаи, а не високе и бљеставе зградурине. Испод сјаја којим зеле да заведу свијет је и даље духовна заосталост. Његови владари, ма гдје студирали у свијету, у себи носе високу дозу примитивизма. Зграде и путеви се уз доста новца могу брзо изградити, али за развој културе и цивилизацијских вриједности потребни су вијекови. Дакле, ово сто се десило његовој 6-ој (!) зени, а претходно кцерки, не би требало да цуди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо

31.07.2019 03:52

Зена објаснила у неколико ријеци,браво!

Name

грађанин

31.07.2019 04:31

као код наших примитивних тајкуна.

Name

реОља

31.07.2019 04:41

Жене треба редовно опремати и неће бити бјежања од куће

Name

Виц о Албанцима из еx YУ

31.07.2019 07:41

Кад вољем ја вољем, а кад не вољем ја кољем. То се може примјенити и на Арапе само они се узнемира ако се осјећају издати од члана породице с ким су у браку. Две друге жене виде као стедство за нешто о курве. С њима не чекају старост. Романтика је еротика то дође и прође брак се заснива на сличностима, а не да се мучите у вези језика, обичаја и тако даље. Они то знају па не старе са странцима.

ОДГОВОРИТЕ