ЛШ - Звезда за Хелсинки: Дегенек бек, Марин резерва?

У свакој линији бар један знак питања. Чак и у шпицу.

Фудбал 31.07.2019 | 00:00
ЛШ - Звезда за Хелсинки: Дегенек бек, Марин резерва?
Резултат 2:0 из београдског дуела дозвољава Црвеној звезди да против Хелсинкија у реваншу не игра у грчу и под притиском победе. 

То би могло да значи да ће Владан Милојевић у среду у Финској (18 часова, ТВ Арена Спорт 1) испробати одређене тактичке замисли и играче за очекивани двомеч трећег кола квалификација за Лигу шампиона са Копенхагеном.

Сигурно је да тренер црвено-белих неће откривати све карте, али бар када је Милош Дегенек у питању, могао би да понови оно што смо видели прошле суботе у првенственом окршају са Радничким из Ниша (2:0).

Повратник у редове српског шампиона нашао се на себи несвојственој позицији десног бека, али је касније и сам у разговору са новинарима наговестио да би опет могао да добије ту улогу.

"Када имамо лопту и нападамо, онда стојимо са тројицом позади, а када немамо, онда сам бек. Ту сам да испуњавам све тренерове жеље и замисли", објаснио је репрезентативац Аустралије своју позицику против Нишлија.

Уколико, ипак, од старта буде на месту штопера, онда ће се на клупу највероватније преселити Срђан Бабић, који је у претходним утакмицама солидно одрадио своје задатке, без неког скупо плаћеног кикса, али је општи утисак да је Немања Милуновић у овом тренутку бољи и сигурнији.

У конкуренцији је и опорављени новајлија Радован Панков, али је тренутно за европске утакмице његов највећи домет клупа за резерве.

Тамо би могао да се нађе и најбољи играч црвено-белих, Марко Марин.

Бивши репрезентативац Немачке вратио се тренинзима после кратке паузе због упале мишића, али се очекује да га Милојевић поштеди услед повољног резултата из прве утакмице, да не би ризиковао повреду на вештачкој трави која и није баш савршеног квалитета.

Маринов изостанак значио би да ће улогу "плејмејкера" имати Мирко Иванић, а на крилу наспрам Бена играти Милан Јевтовић.

Повреда Бранка Јовичића требало би да повећа минутажу Хосеу Кањасу, мада Шпанац још није спреман за свих 90 минута такмичарског ритма, па ће вероватно играти док не издржи, осим уколико Милојевић не изненади шансом Милошу Вулићу или Вељку Симићу.

Када је реч о шпицу, ту такође постоји неизвесност. 

И Ричмонд Боаћи и Милан Павков добро су ушли у сезону и од старта хватају голгетерски залет, док се Томане још опоравља. Како и даље постоји могућност да Павков напусти "Маракану", логичније је да Милојевић онда разиграва Боаћија.

Видећемо ускоро шта је све замислио стручни штаб Црвене звезде, а по нама је очекивана стартна постава: Борјан - Дегенек, Милуновић, Бабић, Родић - Јовичић, Кањас - Јевтовић, Иванић, Бен - Боаћи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар