Тест: И Тотенхем је тукао Реал!

Грешке су постале несхватљиве: Ужасни Марсело и бледи Реал, Кејн запечатио победу Тотенхема! Заслужено славље Певаца у полуфиналу Ауди купа - 1:0.  Глупост Марсела! Срећа што је била пријатељска. . .  Искусни Бразилац практично је асистирао Харију Кејну за водећи, испоставило се и победоносни гол Тотенхема.

Фудбал 30.07.2019 | 20:21
Тест: И Тотенхем је тукао Реал!
Проблеми за Реал Мадрид и његовог тренера Зинедина Зидана настављају се и по повратку из САД, где су Рамос, Модрић и другови изгубили од Бајерна (1:3) и Атлетика (3:7), уз реми са Арсеналом (2:2).

У полуфиналу припремног "Ауди купа" у Минхену, Реал се састао са Тотенхемом и доживео нови пораз - 0:1 (0:1), поготком Харија Кејна у 22. минуту.

Шпански великан у првом полувремену је био потпуно надигран, док је у наставку, уз велики број измена на обе стране, било шанси и за изједначење и за дуплирање предности.

Голман "краљевића" Кејлор Навас имао је неколико запажених интервенција, којима је спречио актуелног вицешампиона Европе да уради оно што је Реалу пре неколико дана урадио напад градског ривала Атлетика, али и Костариканац је био немоћан када је Марсело направио велику грешку у потпуно безазленој ситуацији.

Уместо да пусти да не баш сјајан пас из средине терена изађе у аут, искусни Бразилац је интервенисао тако да је "избацио" из игре и свог штопера, Серхија Рамоса, док је центарфор Тотенхема утрчао у празан простор и лако довео у вођство лондонски тим.

Домаћин турнира Бајерн у другом полуфиналном сусрету дочекује Фенербахче, а финале и утакмица за треће место на распореду су већ у среду.

Грешке су постале несхватљиве, баш као и игра Реал Мадрида, који више не може да се вади на припремни период и недостатак праве такмичарске мотивације код његових играча. Једноставно, и други су у припремном периоду, али нико од готово свих досадашњих противника Краљевског клуба није деловао овако бледо као састав Зинедина Зидана. Најтрофејнији клуб Еверопе вечерас је поражен у полуфиналу Ауди купа од Тотенхема на Алијанц арени, па ће у борби за треће место играти са пораженим из окршаја Бајерна и Фенербахчеа - 0:1 (0:1).

Апсолутни трагичар вечерашње утакмице био је Марсело. Бразилац је на најбољи начин у 22. минуту осликао потпуну декоцентрацију одбране Краљева. Он је једну безазлену лопту која је одлазила у аут претворио у стопостотну шансу за Харија Кејна, коју је најбољи стрелац Певаца претворио у лаган погодак. Бразилац је том приликом пребацио Серхија Рамоса, па је Навас остављен у ситуацију један на један.

Двојица тренера су на терен од старта извели готово најјаче саставе које имају на располагању у овом тренутку, а управо у првом полувремену Тотенхем је био тим који је диктирао темпо. Састав МаурисијаПокетина има разлога да жали што тада није стекао убедљивију предност. Пре водећег гола озбиљно су претили Ламела и Ндомбеле, а касније још једном хари кејн. Мадриђани су тек једном, након добре комбинације Бенземе и Модрића угрозили мрежу лондонског клуба.

Темпо у другом полувремену драстично су успориле бројне измене на обе стране. Реал је први запретио преко Азара, али су убрзо узвратили Сон и Деле Али. Мадриђани ће највоше жалити за ситуацијом из 75. минута када је младом Родригу поништен гол због офсајда. У самој завршници озбиљан покушај је имао и Кубо, док се у последњој шанси на утакмици нашао млади центарфор Тотенхема Трој Парот.

У екипи Реала није било Луке Јовића, који ће неколико дана паузирати због повреде из меча Атлетико Мадридом.

РЕАЛ МАДРИД - ТОТЕНХЕМ 0:1 (0:0)
/Тотенхем 22/

РЕАЛ МАДРИД (4-4-2): Навас - Карвахал, Варан, Рамос, Марсело - Васкез, Крос, Модрић, Азар - Бензема, Родриго.
Играли су још: Винисијус, Наћо, Валверде, Иско, Сеоане, Одизола, Дијаз, Кубо, Де ла Фуенте.

ТОТЕНХЕМ (4-2-3-1): Гацанига - Фојт, Алдервејрелд, Фертонген, Роуз - Винкс, Ндомбеле - Ламела, Ериксен, Сон – Кејн.
Играли су још: Али, Моура, Сисоко, Санчез, Лорис, Георгију, Вокер-Питерс, Танганга, Скип, Нкоду, Партот.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар