Тошак о случају "Герет Бејл": Гади ми се!

Џон Тошак, некадашњи селектор Велса који је у два наврата водио и Реал Мадрид, оштро је критиковао Герета Бејла због цијеле ситуације која је настала у мадридском клубу, пренијела је агенција "Анадолија".

Фудбал 31.07.2019 | 09:54
Тошак о случају "Герет Бејл": Гади ми се!
Већ неколико недјеља траје тракавица око највеће велшке звијезде - Реал не жели Бејла, што је тренер Зинедин Зидан јасно рекао у јавности, али не може га се ријешити због његове високе плате коју би му ускоро могли и смањити.

"Заиста би било ужасно да му плату смање на 160 хиљада евра седмично. Заиста не знам како би преживио с тим. Човјек има породицу и двоје дјеце. Растужује ме све то и гади ми се цијела ова ситуација",рекао је Тошак.

Додао је да би Бејл требао коначно у јавности отворено рећи шта мисли о цијелој ситуацији.

"И он ништа не говори. Ништа. Само преко свог менаџера. Врло сам тужан у шта се фудбал који волим претворио, тужан сам и гади ми се", казао је 70-годишњи стручњак.

Критиковао је Велшанина и због тога што није научио шпански, иако је у Реалу од 2013. године.

"Дај, Герете, направи интервју, изјасни се о свему. Већ си шест или седам година у Мадриду, а не говориш шпански. То је увреда за људе за које радиш. Увијек бар покушаш научити језик клуба у које играш, а ако погријешиш у почетку, опростиће ти. Али он има друге људе који у јавности говоре за њега, Не, не и не!", рекао је Тошак у интервјуу на радио Би-Би-Си (ББЦ).

Бејл није отпутовао с Реалом на турнир у Минхен након што је његов прелазак у Кину блокирала управа мадридског клуба.

Све је већ било договорено између Велшанина и Ђиангсу Сунинга, али је предсједник Реала Флорентино Перез блокирао трансфер у посљедњем моменту након што је тражио одштету од Кинеза.

Бејл је каријеру почео у Саутемптону након чега је прешао у Тотенхем Хотспур, одакле је 2013. године потписао за Реал Мадрид за који је уписао 155 наступа и постигао 78 голова. За репрезентацију Велса је одиграо 77 утакмица и постигао 31 погодак.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар