Фил Грич је отишао само због понуде ОК Аустрије!

Гебхард Фил Грич већ неко време није у тиму Новака Ђоковића, а нови кондициони тренер је Италијан Марко Паники.

Тенис 31.07.2019 | 12:07
Фил Грич је отишао само због понуде ОК Аустрије!
Аустријанац који је годинама радио са Новаком, а пре две и по деценије се прославио по раду са бившим бројем један, Аустријанцем Томасом Мустером, потражио је нови изазов.

Гебхард Фил Грич је у више етапа сарађивао са Новаком, био је и те како заслужан за сјајну физичку спрему светског броја један, али сматрао је да је дошло време за промену.

Фил Грич је био са Ђоковићем и на Вимблдону,да га је добро припремио сведочи и то што је Новак добио финале са Федерером које је трајало безмало пет сати, али сматрао је да је неопходно да окрене нови лист.

Он је још у јуну за аустријске медије открио како размишља о томе да уради нешто ново.

"Потребан ми је нови изазов. Не знам још шта ће то бити, али свакако да ми је потребно неко освежење", рекао је тада Аустријанац.

Већ тада је вероватно имао понуду Олимпијског комитета Аустрије, коју је на крају прихватио.

У питању је посао у којем ће Аустријанац имати обавезе четири дана недељно, радиће на једном месту и неће морати да путује, што му у 63. години живота свакако више одговара него да је стално на путу.

Новак Ђоковић му је рекао да нема проблема да прихвати његову одлуку, нормално су се разишли и потом је шампион Вимблдобна вратио у тим Марка Паникија са којим је сарађивао у периоду пре другог повратка Фила Грича у његов тим.

Оно што је мало познато је и да је Фил Грич барем годину дана уназад имао неколико пута понуду, пре свега од стране Гинтера Бресника, да се прикључи тиму аустријског тенисера Доминика Тима, али то није био спреман да прихвати. Сада је јасно и због чега.

Да је до одласка дошло потврдио је недавно и Марјан Вајда у изнервјуу за словачки "Спорт" када је рекао да ће "доћи неко други".

"После Ролан Гароса били смо тужни јер Новак није победио. Композиција тима се постепено мења. Гебхард је био ту доста година, доћи ће неко нови. Веома сам позитиван и на Горанов долазак гледам тако. Пре Вимблдона нам је требало подићи атмосферу. Горан је донео нову енергију. За сада је све то покушај, не знамо шта ће бити убудуће. Био је са нама недељу дана на Вимблдону, добро смо се разумели. Имамо сличан словенски менталитет. Он је сјајан, весео човек. Видећемо како ће све то деловати убудуће", рекао је тада Вајда.

Новак Ђоковић је и даље на заслуженом одмору, а први наредни турнир на којем ће играти биће Мастерс у Синсинатију који почиње 11. августа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар