Експлозија: Више лица повријеђено

У Улици незнаног јунака на Дедињу код броја 6, јутрос нешто пре 11 сати, догодила се експлозија у аутобусу приватног превозника Банбус на линији 78, који саобраћа од Земуна до Бањице.

Србија 30.07.2019 | 14:32
Експлозија: Више лица повријеђено
Како Курир сазнаје, експлодирао је компресор за ваздух изнад средњих врата. У експлозији је, према најновијим информацијама, повређено 6 путника, а међу њима и беба.

Како Курир сазнаје, најтеже је прошла жена којој је компресор после експлозије пао на главу и исекао је, другој путници је поломљена рука, а мајци бебе је саветовано да потражи помоћ због евентуалног оштећења слуха детета...



На лицу места су полиција и екипе хитне помоћи. Прву помоћ поврђенима пружили су запослени у оближњој апотеци, али и других радњи у близини. Возач није желео да даје изјаве осим да се овако нешто никада раније није догодило. Аутобус је иначе новије производње, стар је само 4 године.

Од силине експлозије пукло је бочно стакло на задњем делу возила. Полицијски увиђај је у току.

ГСП је у међувремену саопштио да није реч о њиховом возилу већ о аутобусу приватног превозника.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ас

30.07.2019 16:29

Могла је експлодирати експанзиона боца са зраком а не компресор. Компресор се налази позади код мотора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

30.07.2019 22:36

Тачно. Али, кад ови из "Курира" полете да буду први са терена, онда је за њих компресор исто што и експанзиона боца. Табуларазе! Бар мало су се могли распитати, па би од некога паметног чули да се ово дешава, а посебно код камиона. Разлог је затајење сигурносног вентила. Али, мало ме чуди, јер новија возила имају по 2 и више вентила. Могуће су серијске грешке у производњи.