Додик је изгубио људске манире

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић тврди да најављене измјене Пословника о раду Народне скупштине Републике Српске, којима би посланицима било скраћено вријеме за дискусије, смањен број реплика и право на кориштење кривог навода и повреду пословника, представља "још један покушај власти да се укине демократија".

Република Српска 30.07.2019 | 13:09
Додик је изгубио људске манире
Коментаришући за Инсајдер иницијативу српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да се већ на сљедећем засједању парламента Српске покрене процедура измјена пословника о његовом раду, Станивуковић каже да право на слободу мишљења и изражавања није питање које је важно само за опозицију, већ и за све грађане.

- Најављена измјена пословника је само један од корака у посљедњих десетак година којима се покушава укинути демократија и увести тиранија у овом друштву. Ако желите да смањите могућност говора посланика у Народној скупштини, ако имате хапшења неистомишљеника, ако имате батинање туриста, протјеривање људи из црквених порти, давања отказа с посла због израженог мишљења, ако имамо невјероватне неистине које се износе на јавном РТВ сервису, све нам то говори да не живимо у демократском друштву - каже Станивуковић.

Он додаје да ће одговор опозиције на најављене измјене Пословника о раду Народне скупштине РС бити "још ангажованији рад на терену, као и организација мирних протеста".

- Ми, опозициони посланици који желимо да радимо свој посао, дајемо се 200 одсто! Наши наредни кораци биће мирна окупљања. Народу морамо да објаснимо да излазак на улице представља најнормалније демократско право. Ако је гориво поскупило за један фенинг, ако људи чак и чују за најаву поскупљења струје, треба да изађу на улицу и да кажу да то не желе. Тада ћемо се изборити за праву демократију и овој диктатури би стали у крај. Мени је запањујуће да може да постоји иједан човјек који је гледао и слушао српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика на посљедњем скупштинском засједању, гдје је народним посланицима говорио да се дефектни, који је Небојши Вукановићу директно пријетио, који је Јелени Тривић говорио како се са мном држи за руке, који је вријеђао људе, да може рећи: "Ово је мој предсједник и ја га подржавам".

Додик је изгубио све људске манире. Тако се понаша зато што је и раније вријеђао и ударао новинаре, зато што је на телевизији говорио највеће простаклуке и сваки пут му је то пролазило - тврди Станивуковић.

Он, такође, сматра да би за опозицију најгоре рјешење било то да "подлегне Додиковим провокацијама и увредама", те да се повуче из рада Народне скупштине РС.

- Мислим да тамо требамо остати макар из пркоса и поноса. Видјели сте колико Додику сметамо када је он сам, на задњем скупштинском засједању, рекао да нас треба избацити и да нам не треба дати да причамо. Њих "поједоше" чак и оне три минуте које говоримо и које нам стално покушавају одузети. Сваки вид цивилизоване и демократске борбе, кроз рад Народне скупштине РС, кроз јавна окупљања, протесте, петиције, треба да исцрпимо до максимума. Плашим се да би непостојање опозиције у Народној скупштини, па макар била заступљена са само неколико посланика, увелико затворило наш простор дјеловања јер се наш глас тамо чује. Јавни РТВ сервис, какав год да је, мора да пренесе макар пет наших реченица. Имамо шансу да тих пет реченица чује и неки човјек који никад није имао прилику да чује било шта друго осим оног што кажу Милорад Додик, Жељка Цвијановић, Драган Лукач и њима слични - тврди Станивуковић.

(Инсајдер)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Ре Станивуковић

30.07.2019 11:24

Ако се осврнемо на скупштинско засједање од 18 Јула г-дине Станивуковићу, тешко је то признати али гледајући са стране доживљен је тотални фијаско ни странка из које долазите није имала разумјевања за ваше ставове осим г-ђе Јелене Тривић тако да је од вас 6 из ПДП 4 ЗА а 2 ПРАОТИВ, тужнија слика је у СДС, од 7 присутних 1. ПРОТИВ 6. УЗДРЖАНИ, хтјели ми то признати или не од 72 присутна 60 је било ЗА. Знам ја као и Ви и многи други да је то катастрофа, и тотални пораз. НС РС има 27 опозиционих посланика, ако је све спало на вас троје од тога нема ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

21-век-васкрсење

30.07.2019 11:51

скупштинско засједање од 18 јула 2019 је историјско засједање и херојско држање 3 посланика , јер је на том заједању човјек звани ЈА САМ РЕПУБЛИКА СРПСКА , својим поступањем рекао много више о себи и сврси свог постојоња него икад. Истинитост изреченог потврђује сам човјек звани ЈА САМ РЕПУБЛИКА СРПСКА, увођењем насилне шутње за посланике, одмах након историјске сједнице . Једино ће мазалица да маже и лаже .

Name

Ре

30.07.2019 11:52

Па фијаско је и режимске коалиције па и њихови послани се нису чули, ћутали су ко заливени, нису се смјели јавити. Какво је ово све срање!

Name

Ре СВИМА

30.07.2019 12:25

Не спори се херојско дражање Станивуковића Вукановића и Тривићке, својим дискусијама нису помјерили скупштинску већину ни милиметра, међутим што је невјероватно остали су сами и у својим странкама, зар није чудо да своје страначке колеге не убиједите . НС РС има 27 опозиционих посланика то је више од 33% само их је 6 било против, ту је проблем. Наведени посланици немају никакву подршку нити од својих страначких колега, нити од народа ако гледамо и она два протеста у парку Младен Стојановић.

Name

Вјецити опозиционар

30.07.2019 14:09

Није их никад ни имао, све на хо - рук и народ да не кажем какав прича ах сто му је миле одговорио, а он понизио и оно мало поштеног у РС-у.

Name

РВИ

30.07.2019 16:21

Драско па када је он имао љускости и мрве у себи??? Од кад је на власти обмањује и лазе неписмени народ!!! Ми ствараоци РС знамо како је досао на власт, ко га довео, од кога је узимао паре и ко га финансирао??? Данас га ти исти дрзе на власти!!! Ако се сијетимо само због цега су смијењивани функционери СДС од стране Америцке дипломатије, тек сада видимо да он ради и даље у униставању РС и Српског народа у цијелини!!! Ко невиди он је глупан обицни!'!! Драско имас огромну подрску ти Јелена и Вукан, само наставите тако ,а сви који њему прилазе и понизавају се ,боље нека иду то им је крај у свим сферама зивота!!! Драган Цавиц је понизио сваког нормалнога цовијека , сваког ко му је дао глас,а добио је гласове само сто је био против додига и његове хунте!!! Тек сада видим да би се и у рату продао супротној страни само да је долазио у контакт са њима, јер из БЛ нигдије није ни исао, био је као пацов у камцеларији ВП 1КК!!!

Name

Боки

30.07.2019 16:31

Станивуковицу покри се Армани прекривацем посто ти је сав намјестај Армани у куци. Немозес ти Баји ни ципеле да цистис

Name

Ја лицно

30.07.2019 21:12

Боки волио би да те видим!!! На ста лицис!!! Какво ти је образовање!!! Он ако има Армани зарадио га постено ,није добио неповратни кредит од "тате" 3000000 да га купио!!! Ста да има колико бурлина дијеца!!! Ста да има вилу на дедињу од 1400000 КМ ста би писао онда будалетино!!! Остани и даље и вири из дупета унистилаца РС и Српског рода!!! Док је такви ова земља немозе напред

Name

Стршљен

30.07.2019 11:27

Још ако имате ТВ која упоредјује Рамуса Харадинаја српскога кољача и предсједника странке која је била на челу свога народа када се стварала РС. Па људи дали сам добро чуо на дневнику РТРС у 12 сати. Да исти ментори стоји иза Харадинаја и Саровица. Ти људи који су то објавили су за психијатрију. Па дали се ово дешава у мојој РС. Плаћи вољена земљо када такви људи по теби ходају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Споменка

30.07.2019 11:27

Тако је Драшко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његош

30.07.2019 11:33

Гдје су ти узорити грађани из Санског Моста чувају ли те од српске полиције јуначе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сембеија

30.07.2019 12:03

ре за његоша неказе се "узорити "а гдје су угледни градјани да кренемо од Вуцетица сад на потјерници а слике електицна возила, градња у Требињу па онда српска цаст отмицар пресудјен сада нацелник Краљевиц па мали синиса додик из лукавице има их бас пуно теско је све набројати ал сви бас јаке функције пресудјени или се суди ???

Name

Док Холидеј

30.07.2019 11:37

Боли њега брига за опозицију он има већину а ако крену протести он има и полицију ,а опет његовима паше да што мање причају онај доктор из приједора недише споменка боље и да неприча јер незна саставити једну ријеч у озбиљној скупштини могла би само чистити ито да има пословођу .А таквих је пуна скупштина и ти су прави за додика шуте а гласају за његове предлоге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БУНДАЛО

30.07.2019 11:37

Ма Додик се неце промијенити али вецина посланика Скупстину корист за лицну промоцију. Да није јавног преноса огроман број посланика не би се ни јавио за дискусију. Овако вецина дискусија немају благе везе са дневним редом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО

30.07.2019 11:38

БОГАТИ ДРАШКО КАД ЈЕ ТО РУДОЊА ИМАО ЉУДСКЕ МАНИРЕ ПРЕМА ВЂЕНОМ НАЈНЕКУЛТУРНИЈИ СРБИН ЉЕПШЕ СЕ ПОНАША ОД ЊЕГА ОН ЈОШ НЕСВАТА МИСЛИ АКО ЈЕ ОБУКО ОДИЈЕЛО ДА ЈЕ ЧОВЈЕК ПА ОНАКО НЕСРЕТАН ИЗАЂЕ НА ГОВОРНИЦУ ИЛАЈЕ ВРИЈЂА ЛАЖЕ ПЕТЉА А НАШЕМ НАРОДУ УВИЈЕК СУ ГОВОРИЛИ КО ЛАЖЕ ТАЈ И КРАДЕ ПА ЂЕ СУ ТУ МАНИРИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са Нета,

30.07.2019 11:40

"За неке, европске полиције и тајне службе откривају, дотад пажљиво чуване, детаље из досијеа; подаци и снимци се, преко одабраних посредника, достављају разним балканским и европским медијима истовремено." ПРОЧИТАЈТ ЛИНК: хттпс://www.цапитал.ба/додиков-зет-сувласник-кбв-датаком-повезане-са-афером-подмицивања-синисе-малог/#.XТ70нБWМРОw.тwиттер Зоран Чичак, Тwитер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аооо

30.07.2019 11:49

Ста рећи,Његош би ти позавидио,свака част...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.07.2019 11:49

Када се промијени пословник празне приче моћи ћеш да причаш само својим у странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.07.2019 12:16

ууух, битно је да те ˝празне приче˝ пратите!

Name

Милан

30.07.2019 12:40

Још једна Скупштина и ћаооо.

Name

Посматрач

30.07.2019 11:58

Он је монструм и луђак. Да му је угрожена власт а да може он би ви за ви очувања власти увукао народ у рат, луђак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

30.07.2019 12:36

Бранка Кусмук,Црквењак,Гвозден Сарац,Ајдин Цикота,Велетиц,Арлов,....те такозване новинаре треба позатварати јер сире мрзњу и лази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

30.07.2019 12:38

Ти си Додо једина свијетла тацка браво могу да те мрзе колико хоце ти си све јаци јаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

wалтер

30.07.2019 13:00

А гдје су они што су стварали РС и родбина оних како се то каже уткали своје животе у темеље РС, није ваљда да су живот дали за Пељешки мост. Или само служе да за 9 Јануар машу заставицама. Свака част Драшко и Јелена само устрајте , не као силни др, мр посланици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

30.07.2019 13:31

НСРС је скуп цупова, осим три права посланика. Вама трома свака цаст! Не знам ста остали тамо раде? Драско само настави тако! Свака цаст! Спасио си много зивота од контаминације пираленом. Ипак се господа покренула да то рјесава. Има ефекта то сто радис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

30.07.2019 15:16

Додик није ни имао људских манира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

30.07.2019 16:11

Многи су, који се налазе у власти или прелијећу у исту, залутали међу људе. Поздрав за Драшка и све добре људе...

ОДГОВОРИТЕ