Додик поново оптужује СДА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је кривац за неформирање власти на нивоу БиХ предсједник СДА Бакир Изетбеговић, наводећи да та партија најупорније ради против БиХ.

Босна и Херцеговина 30.07.2019 | 11:41
Додик поново оптужује СДА
"Често истичу да су баш они државотврона партија и да су заслужни за БиХ, а занимљиво је да баш СДА најупорније ради против те исте БиХ. Отац (Алија Изетбеговић) је жртвовао мир за БиХ, а остаје да видимо за шта ће син (Бакир Изетбеговић) жртвовати БиХ", рекао је Додик у интервјуу Срни.

Говорећи о чињеници да се улази у једанаести мјесец од како су завршени општи избори у БиХ, а да власт није формирана у кантонима, Федерацији БиХ и заједничким иснтитуцијама, Додик је нагласио да је за разлику од тих нивоа у Републици Српској стање редовно и већ је и заборављено да су прије 11 мјесеци били избори.

"Након избора у октобру 2018. Године власт је конституисана само у Српској, и то у рекордном времену. Наша Народна скупштина, Влада, предсједник Републике и све институције Српске функционишу. Доносимо одлуке које су важне за наше грађане и морам да кажем да због примјене изборних резултата у Српској живот није стао. Напротив. Покренули смо бројне пројекте од интереса за нашу Републику и њене грађане. Ми у Српској размишљамо како ће изгледати буџет за 2020. годину, иако у другом дијелу БиХ још нису 'апсолвирали' ни буџет за текућу годину", каже Додик.

Изборна грозница тресе ФБиХ

Према његовим ријечима, изборна грозница тресе други дио БиХ, односно ФБиХ у којој ни на једном нивоу није формирана власт у складу са резултатима избора.

"Федерални медији под контролом СДА проблем формирања власти смјештају само на ниво БиХ и ту, по налогу Бакира Изетбеговића, траже кривце, а то је наравно СНСД, а ако није СНСД онда је ХДЗ. Због чега се не говори о томе да власт није формирана у кантонима и да није конституисана Влада ФБиХ? Није ваљда да су СНСД и Милорад Додик одгворни за неуспостављање власти на тим нивоима, о којима се медијски мање говори, а без којих очито неће бити формирана ни нова власт на нивоу заједничких институција", рекао је Додик, који је и предсједник СНСД-а.

Он је нагласио да СНСД нема ниједан услов за формирање власти, већ да тај процес условљава СДА.

"СДА је истурила НАТО као услов, који се не појављује као услов ни у структурама ЕУ са којима сам лично имао прилику да разговарам. Напротив, даље кретање ка ЕУ било је условљено формирањем власти", истакао је Додик.

Према његовим ријечима, свима је јасно да је кривац за неформирање власти на заједничком нивоу управо онај који данима самоиницијативно гања вјештице по БиХ.

"Наравно говорим о Бакиру Изетбеговићу. Он очигледно има проблем да објасни својим бирачима и иначе бошњачком политичком тијелу да се ни СНСД као побједник у Републици Српској, ни ХДЗ као побједник у хрватском националном корупсу нису дужни савијати пред уцјенама СДА. А то о чему 11 мјесеци говори Изетбеговић није ништа друго до обично замајавање јавности и чување старих позиција. Изетбеговић се Устава сјети када му то одговара, а неће да каже да његова странка блокира изборну вољу у Српској и одузима јој Уставом загарнтовано право на представљање", каже Додик.

СНСД још у изборној ноћи знао да има легитимитет

Он је подсјетио да је СНСД још у изборној ноћи знао да има легитимитет и подршку народа да обавља важне послове у Сарајеву.

"Ми смо врло брзо имали тим за Сарајево, али очито Изетбеговић мисли да је он селектор и да овај тим, који је изабрала Република Српска, неће играти како је он замислио. Чини се да исти проблем има и са екипом из ХДЗ-а. Онда ту дођемо до једноставног закључка да Изетбеговић у ствари има проблем прво са искривљеним доживљајем своје улоге, а онда са Србима и Хрватима. И онда дођемо до новог закључка да Изетбеговић има проблем са дејтонском структуром БиХ, и коначно, Изетбеговић има проблем са реалношћу", рекао је Додик у интервјуу Срни.

Он је нагласио да се криза коју су креирали Изетбеговић и СДА због потребе дијела јавности преселила на цијелу ФБиХ, а онда и на Српску у дијелу који подразумијева да су заједничке институције сервис у служби ентитета.

На питање да ли СНСД остаје при ставовима да не може прихватити активацију Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/ и да ће се залагати за војну неутралност, Додик је одговорио - управо тако.

"СНСД није партија која ће поништити вољу Народне скупштине, која је једна од најважнијих институција у БиХ. Могу и да размијем став СДА да та одлука не може да обавезује цијелу БиХ, али би они, ако им је стало до могуће БиХ, требало да схвате да Народна скупштина Републике Српске и нема намјеру да својим одлукама обавезује цијелу БиХ, али оно што је сигурно, она обавезује све српске представнике у заједничким институцијама", нагласио је Додик.

Он је подсјетио да су прије неколико дана имали прилику да виде примјену Устава БиХ на питању заштите ентитетског интереса.

"О њему се изјашњавала Народна скупштина Републике Српске. Извините, шта ми друго тражимо? Само да се наш интерес угради у нешто што се зове интерес БиХ. Ако наш интерес није дио тог интереса, онда није питање како ће се формирати власт, већ како БиХ уопште може опстати", рекао је Додик.

Говорећи о све чешћим гласовима из СДС-а и ПДП-а да је могућа и нека нова већина на нивоу БиХ и да те двије странке нису одустале од могућности да уђу у власт, Додик је истакао да су они и сада власт, додуше у техничком мандату.

"Они свих ових 11 мјесеци ништа друго и не раде него чувају ту власт. Њима су избори, односно грађани помрсили конце када су гласали за СНСД. И шта су урадили или шта раде? СДА је очигледно задовољна како су се протеклих готово пет година у Савјету министара и другим заједничким иснтитуцијама понашали представници СДС и ПДП", каже Додик.

Он је упитао ко су СДА и Бакир Изетбеговић да одређују ко ће у заједничким институцијама предстваљати Српску.

"Нека обнови Савјет министара са истим странкама. Поручујем му да је тиме потписао акт о распаду БиХ. Не може Бакир Изетбеговић, нити било ко у земљи или ван ње, прекрајати оно што су рекли грађани Републике Српске. Од те авантуре Изетбеговића ни БиХ не би спасила сва међународна зејдница са свим интервенцијама које смо гледали годинама уназад. Поручујем му да одмах прогута уље и свари чињеницу да је СНСД са својим коалиционим партнерима изборни побједник у Српској и да изабере - или ће се брзо опаметити или споро кајати", упозорио је Додик.

Коментаришући Изетбеговићеву изјаву да се "статус Косова не може доводити у везу се евентаулним статусом Српске, јер је и на Косову и у БиХ иста страна починила злочине, геноцид и довела до интервенције НАТО-а, која је зауставила ужасно насиље над несрбима", те да "нема историјских, правних ни моралних претпоставки за самосталност Републике Српске", Додик је нагласио да је Српска већ самостална и по свим стандардима има елементе државе.

Он је подсјетио да су очито 1995. године у Дејтону уважене и моралне и историјске претпоставке и у Дејтонски споразум уграђена и правна да је Република Српска самосталан ентитет са својом скупштином, владом, предсједником, полицијом и многим другом институцијама.

"Чак смо Дејтонским споразумом имали и војску. Када говори о моралним претпоставкама, Изетбеговић ваљда мисли на Бошњаке који су гинули за БиХ, али заборавља да ни Срби, ни Хрвати нису гинули за БиХ, а борили су се на кућном прагу. Срби су се борили за своја вјековна огњишта и у највећој мјери их одбранили. Историјски смо били ту и кад Бошњака уопште није било тако да не би било лоше да Изетбеговић прелиста историјске читанке", истакао је Додик.

(Срна)

Коментари / 84

Оставите коментар
Name

30.07.2019 09:45

Жив и здрав председниче ти нама био 100година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дедни Мудро

30.07.2019 09:49

И владао јос ову коју годину док не поскапамо...

Name

За от

30.07.2019 09:56

Под хитно посјети психијатра.

Name

ре

30.07.2019 10:04

Ајде мало удри у национализам, врати филм у 90е док све жешће пљачкате и уништавате народ.

Name

СараЈевоо

30.07.2019 10:06

Какав идит мозес бити. Јос и глуп. Сретно глупане.

Name

Научник

30.07.2019 10:10

За 25г је на причама о национализму, ратни злочини, назад у деведесете, теоризам, вехабије, муџадини, Хаг, геноцид, надлежности, обостране договорене претње и препуцавања на релацији СА-БЛ, Дејтон није Дејтон, итд, од народа отето милијарде КМ.

Name

30.07.2019 10:12

Жив и здрав председниче ти нама био 100 година на робији

Name

Милокрад

30.07.2019 10:27

Измакнусе ти фотеље

Name

ВРС/РВИ

30.07.2019 10:37

Види га куци нека ти зиви јос 1000 само да се скине са грбаце овога напаценог народа!! Да неко мозе бити глуп толико немогу да вијерујем, људи нормални прицају о просперитету и напретку, а он упорно призива свадје и медунационалне сукобе!!! Ми смо у БиХ и ми морамо имати добар сузивот са насим комсијама босњацима исто као и ти са својим хрватима гос додиг!!! Мани се глупи прица изадји из политике и остави ову омладину да граде РС и БиХ како они хоце!!!

Name

За овога што пријети ратом

30.07.2019 11:00

Не може ентитет бити изнад државе са неком својом резолуцијом... Подсјетимо, Споразум о приступању БиХ Партнерству за мир потписан је у Бриселу 14. децембра 2006., а потписао га је тадашњи предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић. Двије године послије, Никола Шпирић, као предсједавајући Вијећа министара, потписао је и "Иницијативни документ за Интензивирани дијалог између БиХ и НАТО-а". А Радмановић у јуну 2009. потписује и формални захтјев БиХ за Акциони план за чланство у НАТО (МАП). Упркос свему томе, СНСД одбија активацију МАП-а, а хоће да за предсједавајућег Вијећа министара БиХ "инсталира" Зорана Тегелтију који је јавно, како смо то могли читати, против МАП-а. То је језик чињеница. Све остало је отворено или софистицирано блефирање домаће и свјетске јавности. Према томе, онај ко не признаје ранији договор и властити потпис, он је тај који условљава и нико више

Name

Ре СВИМА

30.07.2019 11:02

Да ли вам је познато да се СМ може формирати без СДА, ту је СДП -5 ,ХДЗ - 5 из ФБиХ ДФ-3 Наша Страмка -2 , А-СДА -1 и што чини 16 од 28 посланика из ФБиХ и СНСД-9 из РС од 14 који долазе РС укупно чини 25 и надеполовичну већину у ПС БиХ која броји 42 посланика, што би било пресликана 2010 година.

Name

075

30.07.2019 11:29

Милораде само тако настави шефови су презадовољни са тобом и твојим радом и да те срећа прати везано за послове, некада спомени Бакира да ти твоје стадо заборави на све проблеме и нека шуте и трпе и нека србују и гладују.

Name

А

30.07.2019 11:35

зна ли се ко је сверцовао ронхил и нафту и како се наплацивали ?????? је ли и то борба за народ ????? а договор свацтри добро функционисе на све три стране !бране опет народ !!!!опет за народ !и у рату и после рата!!све за народ !!!хахаха као огавно звуци !!! па народ је и у рату препустен био сам себи па како се ко снадје дој су поцеле се красти фабрике банке хуманитарна предузеца и имовина тудја а појединци богатили се тад па до данас !а алија је један од њих! на јадном народу стварао лицни капитал фујјјјјј баграааа лоповска предратнааааа!борба за народ у дебелој позадини пљацкајуци!!!јастааааа!да је борба!!!!!!

Name

ре

30.07.2019 12:18

ХАХАХАХ - побрини се ти за своје здравље!

Name

Лауш/ бот

30.07.2019 13:37

Миле, волимо те до неба и назад!

Name

Судија

30.07.2019 14:49

Подсјетимо, Споразум о приступању БиХ Партнерству за мир потписан је у Бриселу 14. децембра 2006., а потписао га је тадашњи предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић. Двије године послије, Никола Шпирић, као предсједавајући Вијећа министара, потписао је и "Иницијативни документ за Интензивирани дијалог између БиХ и НАТО-а". А Радмановић у јуну 2009. потписује и формални захтјев БиХ за Акциони план за чланство у НАТО (МАП). Упркос свему томе, СНСД одбија активацију МАП-а, а хоће да за предсједавајућег Вијећа министара БиХ "инсталира" Зорана Тегелтију који је јавно, против МАП-а. То је језик чињеница. Зато, нема успоставе новог Савјета министара, док Додик не испостује тај закон, дзаба спинујес Додо, или годисњи план за МАП или си опзиција на нивоу БиХ. У супротном има Шаровиц да буде Предсједавајуци Савјета министара и готово.

Name

Мухамед

30.07.2019 15:43

Сви смо ми исти један народ једна крв..... у свакој вјери нема национзализма вец вјера, вјера у бога. какав босанац србин хрват ако се тице вјере то само будала нека констатује. Дај те људи па све је до нас није до њих.... њих једноставно нетриба слусати вец људи измедју се морају постовати помагати волити итд...

Name

РОМАНИЈА

30.07.2019 16:39

Стара изрека, Бог да ал дјаво не да, својим језиком овај лудак це укинути РС, без разлога зели да направи рат с босњацима, вриједја, понизава, омаловазава.....а хрватима се улизује који су нам крвни непријатељи. Па нису босњаци Јасеновац направили брацо моја срби, ал ми до памети теско богами икад. Гро срба ради у Федерацији и хљеб зарадјује, и то код босњака. Не знам засто хуска србе на босњаке кад то не пролази висе. Јадан си Милораде вјеруј , Федерација је за нас недостизна по свему. Док ти лазно србујес тај исти Бакир ради конкретно , сути и.мудрује а Федерација напредује ите како. Сарајево пуно туриста а Б.лука нема ниједног. Прицај ста оцес ал наса будуцност зависи од добри и братски односа с босњацима и обратно. Прице о Алији остави цаци своме, ниси ти ни твоји РС стварали вец сверцовали Ронхил, нафту...., а будале и глупани попут мене РВИ-а крв прољевали да би такви као ти писали и срали по нама и правили приватну РС за себе и послуснике.

Name

Да се висе договоримо ко је поцео рат .

30.07.2019 16:57

Ево казу Срби да је Алија крив за рат јер је расписао референдум о оцјепљењу од Југославије у МАРТУ И слазем се са Србима они су тада били прегласани вецином и против њихове воље је запоцело све. Е сада имамо ситуације гдје Додик тврди да је Република Српска леглална творевина створена Српском вољом и прогласена таковом 9 ЈАНУАРА као таква и са тиме се слазем са Србима , ех сад ме мало буни та разлика од два мјесеца ,па ако има неко струцан да ми РЕАЛНО објасни посто висе неразумијем ста Додик прица .

Name

Горан

30.07.2019 20:01

Само Република Српска, никада пропала бих

Name

миле и бакир

30.07.2019 20:25

Док ловимо у мутном дрзимо се оне..дрзте лопова..и нисам ја он је...

Name

Српски соко

30.07.2019 09:46

Теби Цовицу и слицним би рат одговарао да просирите сверц.КРАДЕТЕ ИТД..САМО ВАС УПИЗОРАВАМО ВАС ТРИ СА ВАСИМ ПОРОДИЦАМА НА ЛИНИЈУ МИ ЦЕМО ДА СЕДИМО И БРАНИМО РС или БиХ од куце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

30.07.2019 11:06

Порука Бошњацима, народу са којима Срби никада нису ратовали до 1992.: Вас води амерички човјек, кримос, који ради за америчке интересе као што му је и отац Алија радио. Нас води човјек, патолошки лажов, који пријети ратом против вас Бошњака а зна да је то немогуће, човјек који је тешки кримос и кога занима само новац и пљачка српског народа и који је спреман на рат само да би спасао свој бизнис. Понављам, браћо Бошњаци, немојмо више дозволити да нас битанге Бакир и Додик заваду и поведу у рат. А ако до тога ипак дође, будимо паметни и бјежимо сви одавде, ако треба колективно, оба народа, на Нови Зеланд, рецимо, и да ми и наши потомци живимо услози, миру и благостању.

Name

Познавалац прилика

30.07.2019 11:10

Милошевић је најкривљи за ратове на овим просторима. Њему су били потребни и Туђман и Алија. Сви они су све радили да би остали на власти и пљачкали. Све ово исто и сад раде на други начин усклађено Додик и браћа на овим просторима и послије 30 гпдина, препуцавају се и зајебавају своје народе. Ради очувања власти и криминала да је потребно и да могу они би опет гурнули народе у рат. Њих није брига за људе, то су олоши и битанге најгоре врсте.

Name

Да

30.07.2019 11:25

Алија обогатио у рату на конто народа као и други политицари деведесетих и то дебело огрезли у криминалу и корупцији!!!предратни подстанари данас милијардери све на покраденом народу зарадили лоповска приватизација и бахацење оцерупали дрзаву и народ!!!! а народ је препустен сам себи јос од рата до данас а избори су само фарса представа за ојадјени народ обесправљени опљацкани растјерани на све стране !!историја це да суди !!! за вјек вјекова пљацку стољеца народа на балкану и богацење изнад закона корумпиранист злоупитреба и урусен систем !!!дрзава најсиронаснија а богатаси новопецени бахате се као у римском царству !у 21 вијеку на балкану

Name

Боки

30.07.2019 09:47

Добро то су они радили а сада да каземо да си ти за вријеме рата сверцовао нафту и цигарете и да нико од вас неваља за народ. Сви сте ви проклети лопови и манипулатори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пицкс

30.07.2019 09:47

Бурле, Докле цес завасати висе народ.Ти си обицна марва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.07.2019 10:31

Треба држати протекторат мирним некако.

Name

МОДРИЦА

30.07.2019 09:49

Баја без уцјене српска це бити и послије СНСД-а и тебе Не волис да ти спомињу породицу па прекини и ти са Алијом пусти га нек мирно поцива он и сви погинули без обзира на припадност А ти би требао пити таблета сто си добио од доктора Ја се не мислим туци за српску Јер обицно послије ратова избије коров који тада влада Хвала ти бивси предсједнице БИХ своје под руку па на прве линије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво ПАЛЕ.

30.07.2019 09:53

Ти си Додик ипак највеци коцницар напретка БИХ наравно уз то си и велики манипулатор у извртању тема,дневних догадјаја и разних политицких ззбивањ.Цујемо и ми градјани ста се у парламенту прица и које се бљувотине износе.Мислис само теби је Бог дао памет.Алијин мали је за тебе геније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин СДС

30.07.2019 09:58

Па са овим се сви слаземо у Републици Српској. Немогуце да је Миле крив сто нема у федерацији владе или кантонима ? Морамо брацо удрузити се да рјесавамо стање унутар лијепе насе Српске (на опозицију мислим) па да срусимо Милорада, а сто се тице политике према Сарајеву ниста Миле није ново ни донио нити це донијети ко год је власт став је исти .Република Српска је светиња, БиХ је морање !

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

30.07.2019 10:23

" Српска је светиња, БиХ је морање !" Казу да морање цесто спасава зивот....напримјер кад се морас оперисати,извадити зуб,попити горки лијек....ви Срби будни сањате...да се и одвојите,неколико година не би ни један камион изасао из Српске,ниједан градјанин пресао границу,ниједан киловат струје извезен....маните се Милета

Name

Нострадамус

30.07.2019 10:48

Како мислис да срусис цовјека који се бори за БиХ и против Републике Српске као сто то ради Миле.То је немогуце јер има помоц Бакира па зар бар ниста не знас да управо њих двојица раде све да опстану на власт.Запамти и -НЕСЛАГАЊЕ-је њихов 'ДОГОВОР'-.Додји мало до памети нити Бакира интересује БиХ нити Додика Република Српска. Само их интересује власт и ниста висе као и Цовица.Цовиц апсолутно влада над Хрватима у БиХ сад им је затворио Алуминиј и упорно покусава да за то оптузи Сарајево и муслимане и сто је најгоре уз помоц силе це да их убиједи као сто Српска Цаст сило убједјује народ да су Додик и Снсд патриоте који цувају Републику Српску.Тако вјероватно и Хрвати имају ХДЗ-Цаст.Бакиру је ипак најлаксе он казе БиХ је призната дрзава и ми Босњаци морамо цувати своју дрзаву без обзира сто многи зеле и ко мозе напуста ту дрзаву.Национализам од деведесетих нас унистава и не смирује се док нас не докрајци.Није проблем нормални национализам,али ти наси национализми су од деведесетих висе прерасли у фасизам и данас је постао јос гори.

Name

ТИТО

30.07.2019 09:58

ЗНАЦИ ПОСТО ЈЕ РУДОЊА СВАСТА ИСПРОБАО,САД БИ МАЛО ДА ВИДИ КАКАВ БИ ВОЈСКОВОДЈА БИО... НЕК ОН ДОВЕДЕ СВОГ СИНА ИГОРА ПА НЕК СА БАКИРОМ РАТУЈЕ А И СА ОНИМ ПОКВАРЕНИМ РИМЉАНИНОМ ЦОВИЦЕМ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарма

30.07.2019 09:58

Ништа специјано од Баје, отрцани политички клише, једино овога пута се преселио у федерацију коју је до неки дан звао иностранством. Баја, мораш да знаш да ће Босанци жртвовати мир за БиХ увијек и заувијек, једино је можда проблем што је то некада рекао покојни Алија. Вијеће министра се формира на основу већине, потребна су 22 гласа све остало је прича коју си већ давно 1000 пута препричао. И да не заборавим, не постоје никакве "заједничке институције" , то је твоја измишљотина у рангу ХДЗ-ових "легитимних политичких представника", на срећу Дејтонски устав не познаје те небулозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.07.2019 10:26

Тако је,мисли он да нико нема интернет па мозе да серенда ста хоце.Све ми знамо,само клик ста нас интересује и истина је ту.рудоња само лапрда.

Name

Зика

30.07.2019 10:03

А ти ста зртвујес.Собствени народ само за лицне интересе.Прави лопина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новак

30.07.2019 10:05

А шта је са отетим рудником Станари, зашто га не вратите? Како то да и не можемо да радимо по Британији и Немачкој електране?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

30.07.2019 10:05

Увек неко други крив,никад да сагледа кривца и у себи на неки начин. Јадна ли је ова земља са оваквим представницима,у њој никад напретка неће бити,јер и нераде да га буде,што горе то њима боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

30.07.2019 10:06

Немаш ти само легитимитет него и остали из РС, нема ништа од твоје власти на нивоу Бих. Требају још само твоји министри па да коче све и свја, Шаровића за предсједавајућег

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле шверцер

30.07.2019 10:06

Шишање бирачког тијела је почело. Бар оног што још није отишло вани....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

30.07.2019 10:07

Миле,све би дао само да са Бакиром формираш власт,тј. Вијеће Министара инаће ће те напустити људи око тебе,власт је њихова сласт!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.07.2019 10:09

Бакир би био диван и неби овако причао,када би са тобом формирао власт...Рудоња,одавно си прочитан као књига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

председнице

30.07.2019 10:12

Зивио ти нама, срби су уз тебе а ови србомрсци са насим србокопиланима нек лају колико хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.07.2019 10:28

Није тацно да су Срби уз њега,дупелизац си.

Name

ре

30.07.2019 10:33

Мерхаба председнице

Name

ре

30.07.2019 12:19

ХААААААААААААХАААААААААААААААААААА аааа јеее србенди а је патриота,да ПОВРАЋАШ.

Name

Директ

30.07.2019 10:15

Он це са тобом у коалицију. Мерхаба аскери!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

30.07.2019 10:16

Сад те и Босна забринула гдје се год појавис серес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

30.07.2019 10:18

Напријед брацо,ја сам иза вас,бјезмо брацо ја сам испред вас....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

30.07.2019 10:22

Доста вас је. Вас тројица сте једино гаранција рата на овим просторима. А твоја блефирања и испразне прице Милораде це довести Српски народ до нестанка у овој земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАНАСКО

30.07.2019 10:26

А ЗНАО СИ У ИЗБОРНОЈ НОЋИ , ТРЕБА ДОДАТИ ДА СИ И ПРИЈЕ САМИХ ТКЗ. ИЗБОРА ЗНАО КОГА СИ КУПИО ОД ПАПАКА , РЕЦИМО ОНОГ ОМЕРА ИЗ ДОБОЈА ИДР. , ЗНАО СИ КОЛИКО ЈЕ ОДШТАМПАНО ГЛАСАЧКИХ ЛИСТИЋА , А ЗА КОЈЕ СИ ТИ И ТВОЈИ ЈЕДИНО ЗНАЛИ , А КОЛИКО СТЕ УБАЦИЛИ У ВРЕЋЕ ВЈЕРОВАТНО ТО НИСТЕ ЗНАЛИ , ЈЕР НИСТЕ ВОДИЛИ ЕВИДЕНЦИЈУ , ПА ЈЕ БИЛО И ВИШКА , А КОЛИКО СТЕ ДАЛИ НАШИХ ПАРА ЗА КУПОВИНУ БИЈЕДНИХ ТКЗ. ГЛАСАЧА , А БИЈЕДНИМ СИ ИХ ТИ НАПРАВИО ТО НИКО НЕ ЗНА И САДА СЕ ЈОШ ХВАЛИШ КАКО СИ ЗНАО РЕЗУЛТАТЕ , ДАКЛЕ СМИЈЕШ СЕ , КАО И ПО ОБИЧАЈУ СВИМА У ЛИЦЕ , А ШТА ОД ТЕБЕ ТАКВОГ ДРУГО И ОЧЕКИВАТИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како то?

30.07.2019 10:29

Цлан НСРС одбора за уставна питања се зове Зељко Тодоровиц исто као и уредник википедије о Давиду Драгицевицу. Откуд то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

30.07.2019 10:31

Зар није чудно да у изборној ноћи прије пребројавања гласова СНСД зна да има легитимитет - односно да је побиједила? У демократским државама се прво пребројавају резултати, издају први резултати па на крају коначни. Како је странка склепана од два посланика на почетку свог историјског похода на власт успјела да дође у ситуацију да као и Вучићева СНС унапријед зна резултате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xаxxаxаxаx

30.07.2019 10:35

Баја заборавио си Алијину исламску декларацију, она има снажан утицај на опстојност српких жељезница ббуухаххахахха

ОДГОВОРИТЕ
Name

бурке

30.07.2019 10:35

Алија жртвовао мир а није имао ни једног тенка и топа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.07.2019 11:10

чуди ме да није споменуо алијину исламску декларацију, то му је омиљено штиво

Name

Ок

30.07.2019 10:50

Цињеница је нас председнице да они ипак из федерације и са том власцу не треба ммф и и мање се задузују а до куповне моци народа и не говоримо,све ти то добро говорис ал пара нема а дугови стезу.зна тај алијин ста ради и у каквом смо јадном стању

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.07.2019 12:09

Он просипа народу причу као да је успостава власти нешто веома важно, никакве то везе нема са реалношћу, ако је систем уходан, власт може бити у технићком мандату годинама. Власт у РС јесте формирана али то је једна тешка смијурија, боље да није, скупштина је претворена у циркус, куповину папака и простаклук најниже врсте, влада и министри су фикуси у ћошку а предсјеница није ништа. У федерацији се предсјеник ентитета спомене једном годишње и када је изабран, шта више рећи.

Name

јалија

30.07.2019 10:58

Док Бурле врти стару прицу Изетбеговиц младји нити слуса нити га интересује ста Лактасенко дроби вец се окренуо у сасвим другом правцу. Према плану јавних инвестиција који је израдило Министарство финансија ФБиХ, од 2019. до 2021. године провест ће се 108 великих пројеката вриједних 15,8 милијарди КМ. Од тога се 12 милијарди односи на кандидиране, а 3,7 милијарди КМ на пројекте чија је проведба у току. "Створили смо све предувјете за већи инвестицијски циклус везан уз инфраструктуру. Према нашим процјенама, те инвестиције директно ће утјецати на раст БДП-а. Послије затишја које смо имали у протекле четири године, дошли смо у ситуацију да инвестиције интензивирамо. Нема разлога да се не повећа и запосленост и да ће се озбиљно приступити реализацији ових инвестиција у наредне три године" - каже за „Аваз“ министрица Милићевић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

30.07.2019 11:10

АРМИЈА БИХ У РАТ КРЕНУЛА СА ЛОВАЦКИМ ПУСКАМА А ОНДА АМЕРИКА ПРЕКИНУЛА АКЦИЈУ ТЈ ПАД БАЊАЛУКЕ ЈЕР БИ У СРБИЈУ ИСЛО 200000 ИЗБЈЕГЛИЦА И ОНДА БИ БОМБАРДОВАЛИ БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

30.07.2019 11:15

Алија је зртвовао мир за бих, а ти си жртвовао Републику Српску због личних интереса. Срамно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Досадан си

30.07.2019 11:17

Како ти дудук несхватас да си висе досадан. Да људи нису глупи. Знамо ста ти радис све. Само лова и лова. Тебе ниста друго и незанима. Волио би ти да други умјесто тебе формирају ВМ, ал неце моци. Ти цес увести БИХ у НАТО. Само цекас повољан тренутак. Кривицу увијек пребацивати на друге ти у задње вријеме не иде од руке. Људи одлазе из РС због тебе и твоје багре. Људима се згадило како нас цовјек представља у свијету. Култура а и ријецник ти није на нивоу предсједника. С тобом вец дуго тонемо. Имам осјецај да смо као Титаник. Нико није могао сањати да це потонути а бом се и то деси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво!

30.07.2019 15:30

Да не понављам. Он никако да схвати да га више ни крезуби неписмени дебили не схватају озбиљно. Све прочитано. Уместо да буде паметан, галантно се повуче и ужива у плодовима свога "рада", он незасит. Још, још и само још. Е за такве је историја најбоља учитељица.

Name

Дамир

30.07.2019 11:20

Хвала богу нити је сда нити снсд нити хдз воља цитавог народа вец само онај дио који је вама потребан да добијете изборе и управљате дрзавом а одговарат цете за васе дугове и поступке ниција није до зоре горила...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бруко

30.07.2019 11:22

Ћути више мајке ти. Што подршку хрватима за Пељешки мост ниси условио измјештањем нуклеарног отпада са границе са РС? Срам те било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Свима

30.07.2019 11:25

И опет ЈА па ЈА. Само је моја исправна и ничија друга. Сва срећа па се не мијеша и расправу дали је Земља округла и Дарwинову тезу о настанку човјека, слетању а Мјесец, ванземаљцима, да не спомињем Ајнстајна, Колумба, Нобела итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микан

30.07.2019 11:40

ХАХАХАХА, ебо те Бакир а ти њега па онда се уватите сви скупа са Алијом у врзино коло, СВЕРЦЕРУ офуцани !! Кад ти зафали тема доватис се Бакира и Алије, а Бакир тебе из уста и дусе не вади, као ни ти њега ХАХАХА само народе ПАСИ ТРАВУ а ја вас све поздрављам из Њемацке тј града Кöлна

ОДГОВОРИТЕ
Name

ајксдкас

30.07.2019 11:45

Ово што господин Додик изјављује нема везе са реалношћу. Он покушава на национализам да добија изборе. Највећи његов пораз је што му народ одлази. Може он владати 100 година, дзаба му.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добрица Цосиц

30.07.2019 11:46

Миле је обезбедјен у Русију јос пљацке да обави.. и оде краљ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија историја

30.07.2019 13:09

У Русији у клуб тајкуна не примају оне испод једне милијарде УС долара. Код њих је доминантан долар, еуро је само мјера до прерачуна у долар. Рубља је за интерну употребу. Велика земља, корупција огромна, па онда такве и мјере. Они преко цензуса имају пуну заштиту, личну, породичну и имовинску. Они испод нека се сналазе. А онима који на тржиште износе само рад, леђа и руке, умијеће, знање и дипломе, нека је свевишњи у помоћи. Држава нема механизме заштите и помоћи за такве. Ето, тако је то у првој земљи пролетера, првој пролетерској социјалистичкој земљи, која је куцала на широко отворена рајска врата кумунизма. Али, застала у задњи час.

Name

Перо

30.07.2019 11:56

Жив нам и здрав био предсједниче, твоја политика чува РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

30.07.2019 14:31

Немозе нам нико ништа.. Цјела Српска Република руку диже за Додика

Name

Доми

30.07.2019 12:00

Зашто уопште висе преносите ста овај лупета!само му дајете медијску пажњу ,треба га игнорисати јер се огадио народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Ре СВИМА

30.07.2019 12:01

Онај ко има 22 гласа има и СМ-ра, комбинације су разне, у политици је све могуће једино Баја политику сматра као списак жеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

30.07.2019 12:44

Промени мало прицу пре досадан си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо, Тузла

30.07.2019 13:44

Сав наш проблем су ови испирачи мозга. Пасош и руксак, само нама то треба, јер смо комплетни идиоти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац а јос херцеговац

30.07.2019 13:48

Несто бају фата паника и страх да би могао остати без власти на нивоу БИХ,па само критикује СДА,СДС и ПДП док ХДЗ хвали.Исто спирица фата страх да не остане без функције па онда мозда и питање одакле станови по Бецу и другдје,спомиње неког ајатулаха мозели са њм у европу незнамо мозе или сњим,али Спирицу могао би у Европу са господином САРОВИЦЕМ и са господином МЕКТИЦЕМ али без тебе и додика, види се да те фата грозница сто се припрема вијеце министара без Снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

30.07.2019 14:29

Браво председниче...Република Српска је уз тебе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

30.07.2019 14:50

Додик зна тацнои какви резултати су следеци избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

30.07.2019 14:52

Нас народ је изворан а СНСД-е је сатор странка добијају и следеце изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћна птица

30.07.2019 20:09

Додик === изетбеговиц === цовиц === непревазидјени проблеми ===одлазак младих=== нестанак БиХ, а сто је мени који сам учествовао у стварању Републике Српске и нестанак Републике Српске сто ми је посебан проблем. Народе не дозволимо то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

30.07.2019 22:34

Ти си Ронхиле вец одавно спреман за хапсења теби немозе висе помоци ни национализам ни криминал ни плацка само Зрница дозивотно и врати народу ста си оплацкао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

31.07.2019 03:29

Додик мора владати илице ратовати као и Радован .Додик је толико у криминалу Да несмије дати ни мало власти њега цека дозивотна робија .само сто овај пут нема ко ратовати протјерао је народ ,нема ЈНА И топова,тенкова И авиона И овај пут неце имати ко да заустави офанзиву пред Бањалуком Него Правац Србија па коме је БиХ домовина нека се врати и зиви у миру са остала два народа као сто се увијек зивјело без криминалаца

ОДГОВОРИТЕ