"Највећи икада? 50-50 између Федерера и Надала!"

Бивши тенисер Луис Орна у дебати око највећег свих времена издвојио је Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Тенис 30.07.2019 | 14:39
"Највећи икада? 50-50 између Федерера и Надала!"
Перуанац није могао да се одлучи из међу Швајцарца и Шпанца, а из расправе је потпуно изоставио Новака Ђоковића.

"Између њих двојице сам увек на 50-50. Оно што један нема има други. Играо сам против обојице и са Надалом имам добар однос јер смо заједно играли голф. Обојица су јединствени. Рафа је феноменална особа, Роџер је невероватно скроман", истакао је Орна.

Освајач две титуле на АТП туру је можда и највећи успех у каријери доживео 2003, када је избацио Федерера са Ролан Гароса у првој рунди такмичења.

"Победио сам Роџера Федерера. Сваки пут, на сваком Гренд слему, они се присете последњег пута када је Роџер испао у првој рунди и сете се мене", рекао је Орна, који је исте године на Вимблдону доживео освету од Швајцарца.

Он је финале Аустралијан опена 2017, када је Федерер освојио нови Слем победивши Надал у финалу, назвао "најгледанијим тениским мечом у историји тог спорта".

"То је било фантастично, мора бити најгледаније финале у историји тениса. Ниједан навијач ни Федерера ни Надала није могао да замисли да ће се они вратити на тај начин. Један од највећих епика свих времена", закључио је Перуанац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар