Распоред Серије А: Јуве има паклен старт!

Дерби Милана у 4. колу! Лацио - Рома већ у другој рунди. . . ! "Дерби за Скудето" већ у другом колу! Већ у другом колу нове сезоне Серије А играће се велики дерби између Јувентуса и Наполија, али и "Дерби дела Капитале" између Роме и Лација. Ђиђи Буфон посљедњу сезону у каријери почиње код куће.

Фудбал 30.07.2019 | 00:00
Распоред Серије А: Јуве има паклен старт!
У седишту италијанске Серије А вечерас су извучени парови првог кола за сезону 2019/20, односно објављен распоред за читаву такмичарску годину. Нови шампионат почиње 24. августа, а завршава се 24. маја. 

Већ на самом старту, првог викенда, очекује нас неколико врло занимљивих утакмица, као што су Фјорентина - Наполи, Парма - Јувентус, Сампдорија - Лацио, Удинезе - Милан...

У другом колу на програму два велика дербија - У Торину, актуелном шампиону Јувентусу гостује Наполи, док се на Олимпику састају римски ривали. Како у трећем колу Јуве иде на ноге Фјорентини, може се констатовати да Стара дама има врло непријатна три сусрета на самом почетку...

У четвртом колу чека се први окршај миланских ривала. 

Једна промена за наредну сезону: ноћне утакмице које су почињале у 20.30 од сада почињаће у термину 20.45.

Мање од мјесец дана прије почетка нове сезоне на Апенинском полуострву познат је и распоред, а већ у првих пар кола гледаћемо дербије.

Екипе Јувентуса и Наполија које су у претходне двије сезоне водиле борбу за “Скудето” састаће се већ у другом колу које је на распореду 24. односно 25. августа, а њихов први дуел биће одигран у Торину.

Наполи није имао среће јер ће и у првом колу играти дерби против Фиорентине, такође у гостима, док ће осмоструки узастопни шампион отворити сезону гостовањем Парми.

Биће то повратак кући Ђанлуиђија Буфона на отварању његове посљедње сезоне у каријери.

Буфон у уговору има клаузулу по којој мора да одигра најмање осам утакмица у Серији А, чиме би требао престићи рекорд Паола Малдинија, а видјећемо да ли ће му Маурицио Сари учинити част да већ на старту сезоне брани против свог матичног клуба чији дрес је носио од 1995. до 2001. године.

Осим великог дербија између Јувентуса и Наполија у другом колу биће одигран и “Дерби дела Капитале” између Роме и Лација.  

Како ствари стоје, ове сезоне римски дерби неће играти ни Сергеј Милинковић-Савић који је на прагу преласка у Манчестер јунајтед, а вјероватно ни Един Џеко који би према најавама са “чизме” требао завршити трансфер у Интер.

Већ у четвртом колу гледаћемо милански “Дерби дела Мадонина” између Милана и Интера, док ће “Дерби Италије” интер и Јувентус одиграти у седмом колу.

Једно од најзанимљивијих кола биће једанаесто, које је на распореду почетком новембра са три велика дербија.

Рома и Наполи састаће се у “Дербију југа”, Торино и Јувентус играће градски “Дерби дела Моле”, а у истом колу Милан ће дочекати Лацио.

Настарији италијански дерби између Ђенове и Сампдорије игра се у 16. колу, а занимљив је и распоред 19. односно посљедњег, 38. кола.

Жријеб се побринуо да се сезона у Серији А заврши 24. маја дербијем Јувентус – Рома, као и дуелом Наполи – Лацио, а исти дуели, само у Риму, биће одиграни у јануару.

Ове сезоне играће се три ванредна кола, 25. септембра, 30. октобра и 22. априла, а зимска пауза трајаће од 23. децембра до 5. јануара.

ПАРОВИ 1. КОЛА (24./25. август):

Каљари – Бреша
Фиорентина - Наполи
Верона - Болоња
Интер - Леће
Парма-Јувентус
Рома – Ђенова
Сампдориа-Лацио
СПАЛ-Аталанта
Торино-Сасуоло
Удинезе-Милан

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар