Успјех српских клубова: Прескочена Хрватска!

Видјећемо да ли само привремено. . .

Фудбал 29.07.2019 | 22:30
Успјех српских клубова: Прескочена Хрватска!
Србија рапидно "скаче" на УЕФА листи националних коефицијената!

Послије учешћа Црвене звезде у Лиги шампиона претходне сезоне, уз резултате Партизана, Радничког и Младости, Србија је пред почетак 2019/20 заузела 19. позицију на УЕФА листи, а усљед побједа у текућим квалификацијама - поново забиљежила напредак.

Послије побједа Звезде, Партизана и Чукаричког, уз нажалост пораз и реми Радничког, Србија је освојила 6,5 бодова (просјек 1,625) и помјерила се за двије позиције на "лајв" листи.

То значи да је Србија у овом тренутку на 17. позицији испред Хрватске, која је забиљежила пад за једно мјесто послије елиминације Хајдука, односно Шкотске и нарочито занимљиво - Швајцарске која је сада на тек 20. позицији УЕФА листе.

Хрватска је за сада освојила тек 2 бода (0,5 просјек), али вриједи истаћи да су Осијек и Динамо одиграли тек по један меч, док Ријека, као освајач Купа, квалификације почиње из 3. кола.

То су бенефити које је Хрватима донијела добра позиција на УЕФА листи, а којој се нада и Србија пошто омогућава дужи одмор играчима и темељније припреме, међутим потребно је да се то мјесто задржи и у највећим искушењима која тек слиједе.

Црвена звезда, као носилац највећег дијела коефицијента, гостује Хелсинкију и потом у случају проласка чека бољег из дуела Копенхагена и ТНС-а (први меч 2:0).

Партизану ове недјеље слиједи меч у Хумској против велшког Конас Кија (први меч 1:0), гдје не би требало да буде изненађења, док ће најтежи задатак имати трећи српски представник Чукарички. Послије дупле побједе над Банантсом (укупно 8:0), "брђани" су ремизирали у Норвешкој против Молдеа (0:0) и у четвртак их чекају пред својом публиком.

Вриједи напоменути да се Србији из коефицијента брише веома лоша сезона 14/15 у којој је освојено тек 2,75 бодова, док се Хрватској, примјера ради, брише веома успјешна од чак 6,875.

Промјене на УЕФА листи важиће од сезоне 2021/2022.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар