Криза у Валенсији...!

Менаџерска струја уништава клуб, Алемани можда оде, навијачи га моле да остане! Слепи мишеви поново у немирним водама!

Фудбал 29.07.2019 | 21:18
Криза у Валенсији...!
Валенсија је опет у кризи и овог пута последице могле би да буду кобне по будућност клуба.

Генерални директор и један од најзаслужнијих људи за препород Валенсије последње две-три године Матеу Алемани и његов најближи сарадник, технички директор Пабло Лонгорија стигли су у клупске просторије где ће разговарати са председником Анилом Мартијем о даљим корацима у раду клуба.

Алемани и Лонгорија су чак врло близу одласка са Местаље због генералног неслагања са пословањем клуба којим диригује власник Петер Лим, иначе познат као блиски пословни партнер агента Жоржа Мендеша.

Док навијачи Валенсије моле Алеманија да остане и настави оно што је започео, испред клупских просторија могу се чути и негативни повици упућени баш ка Лиму. Проблем је настао због тога што се Лим упорно меша у Алеманијев рад и не дозвољава му да гради тим који би потенцијално могао да направи нешто више, већ Лим инстистира на сталном кружењу капитала, тачније продаји најбољих играча како би се обрнуле што веће суме новца. Лим је познат као човек који Мендешу дозвољава да од клубова прави своје приватне инситуције за збрињавање играча без клубова, како би им се дизала цена за даљу препродају.

Лим и Алемани су покушали да разреше своје несугласице на састанку у Сингапуру 19. јула и на моменат се чинило да ће сви проблеми бити заборављени, али пошто се ништа значајније није променило у спортској политици вођења клуба, генерални директор жели да се повуче. То би био велики ударац за тренера Марселина Торала са којим је Алемани успоставио да добре односе и чували су леђа један другом.

Лонгорија је човек који директно одговара Алеманију и он га је поставио на место техничког директора у фебруару 2018. Управо он има једну од главних улога када је довођење играча у питању. Бар би тако требало да буде на папиру, пошто Лим упорно гуши њихов рад.

Ако би Лонгорија и Алемани отишли, будућност клуба била би угрожена и пословање би заиста могло да се сведе на разигравање менаџерских играча. Валенсија се последњих година доста мучила и мењала тренере као на траци, а борба за Европу била је мисаона именица. После много лутања успостављен је систем са Алеманијем и Торалом, који је донео неке боље дане на Местаљу.

Штета за некадашњег првака Шпаније, финалисту Лиге шампиона и освајача Купа УЕФА...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар