Колико вриједе Малкомових 1.000 минута?

Барса каже - 50. 000. 000 евра! Три клуба у трци за Бразилцем.

Фудбал 29.07.2019 | 23:00
Колико вриједе Малкомових 1.000 минута?
Неко би рекао да је то космичка правда због начина на који је „испалио“ Рому, неко да једноставно није квалитет за Барселону. Али Малком ће се после сезоне у којој се доста мучио да похвата конце ипак похвалити да има трофеј првака Шпаније и 1.047 одиграних минута у дресу каталонског великана.

Реалност је таква да, ипак, његове игре нису оставиле никога без даха. Истина, није добио ни адекватну шансу, али и то је показатељ да је ипак можда погрешно изабрао са спортског аспекта, иако му је у Барселони било много лакше да узме пехар него што би то икада било у Роми. После тек нешто више од годину дана Малком би заиста могао да напусти Барселону, а све под основаном „сумњом“ да се клуб припрема за паклени финиш прелазног рока у којем се очекује Нејмаров потпис и да можда опет буде оборен рекорд по висини издвојеног обештећења. 

Малком се зато налази у излогу, а иако се није наиграо у Барси, привукао је пажњу потенцијалних купаца. У овом тренутку три су кандидата за његов потпис – Дортмунд, Евертон и Арсенал. Каталонски Мундо Депортиво тврди да за 41.000.000 евра плаћеног Бразилца клуб сада тражи девет милиона евра више и да чак ни то није растерало заинтересоване стране.

Евертон је у потрази за десним крилом, пошто ће у наредним данима пре краја прелазног рока покушати да прода Кевина Мираласа, што онда оставља само Теа Волкота као једино природно решење на десном боку. Истина, Евертон још тражи и центарфора и ту планира да издвоји још 40.000.000 евра за Мојзеа Кена, а потрага је и за заменом за Идрису Геја, где су кандидати Жан Филип Гбаман из Мајнца и Тјемуе Бакајоко из Челсија. Евертон би у завршних десет дана прелазног рока могао да утрошио још бар 100.000.000 евра, ако би се реализовала још три трансфера. Не треба заборавити да је Евертон у јурњави за потпис Вилфрида Захе, кога Кристал Палас цени на 90.000.000 евра, док је прва званична понуда Карамела износила "само" 60.000.000.

Дортмунд би се у трку укључио само под условом да буде продат Џејдон Санчо, док је Арсенал помало изненађујуће име на листи ако се узме да је на прагу реализација трансфера Николе Пепеа из Лила за 80.000.000 евра, а да се притом према многим најавама приводи крају трансфер и Евертона Соареса из Гремија. Тако да се суштински, ту можда ради и о подизању цене за Малкома.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар