Луис не памти гори "дан на послу"!

И ја сам само човек! Дешава се и најбољима. . .

Остали спортови 29.07.2019 | 14:01
Луис не памти гори "дан на послу"!
Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је "само човек", после данашње лоше трке Формуле 1 за Велику награду Немачке, на којој је заузео 11. место.

Хамилтон је кренуо са пол позиције на Хокенхајму, водио је до 29. круга када је излетео са стазе и сломио предње крило, после чега је све кренуло лоше по њега. Он је 50 секунди провео у боксу, а добио је и казну од пет секунди због неправилног уласка у бокс, а затим се још једном окренуо на стази и још три пута је после тога одлазио у бокс.

"Ово је био лош дан, лош викенд. Нема много шта да се каже. Ово је највероватније најгори дан који сам имао на послу дуго, дуго времена", рекао је Хамилтон за Скај.

Срећом по њега, каснијом одлуком судија је "померен" за два места.

Валтери Ботас није завршио трку, иако је у тренутку излетања са стазе био четврти и то је први пут после 13 месеци да ниједан возач Мерцедеса није освојио бод на једној трци.

Петоструки светски шампион је јуче обезбедио пол позицију, после квалифкација рекао је да се не осећа добро, а у Мерцедесу су разматрали могућност да пропусти данашњу трку.

"Викенд није био лак. Али, водио сам и добро сам се осећао. Није било суђено. Ја сам само човек. Не знам шта друго да кажем, погрешио сам, а грешке се дешавају", навео је Хамилтон.

Он је неочекивано лош резултат на Хокенхајму описао као "кулминацију ствари" које су пошле наопако по екипу и додао да се рушила "једна домина за другом".

Хамилтон је и даље први у генералном пласману са 39 бодова више од Ботаса. 

Наредна трка на програму је 4. августа за Велику награду Мађарске

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар