Израел тестирао ракетни систем

Израел је саопштио да је успјешно тестирао ракетни одбрамбени систем „Арроw 3" (Ероу 3) (Стријела 3) у Аљасци, у сарадњи са америчком Агенцијом за противракетну одбрану. То је први пут да је „Арроw 3" пресрео прави пројектил који је симулирао балистички пројектил.

Свијет 29.07.2019 | 07:15
Израел тестирао ракетни систем
Лансирање је извршено на Аљасци да би се извршила испитивања која је немогуће урадити на територији Израела, саопштило је министарство одбране.

„Арроw 3" је предвиђен за пресретање непријатељских ракета чак и ван атмосфере.

Израелско министарство одбране је саопштило да су успјешно пресретнуте три мете. Додаје се да је током тестирања коришћен амерички радар, исти који је распоређен и у Израелу. На тај начин је демонстрирана сарадња између америчкох радара и израелског противракетног система.

Амерички вицеадмирал Џон Хил рекао је да је тест још један темељ у развоју система „Арроw".

„Ријеч је о изузетном технолошком достигнућу за Израел", навео је Хил и додао да САД помажу Израелу у надоградњи одбрамбених могућности. На тај начин, рекао је, биће безбедније и америчеке трупе распоређене у том региону.

Раније ове недјеље, Иран је тестирао пројектил средњег домета „Шахаб 3" (Схахаб-3) , навели су амерички званичници. Истиче се да је пројектил летио 1.000 километара.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар