Ово је друга Војводина: Перфектан старт за врх табеле!

Одлична игра тима Ненада Лалатовића на гостовању у Крушевцу где нису победили од 2014. године, а где су пре само три месеца примили пет голова. Војводина има већ шест бодова! Ђуричин се кандидовао за гол сезоне: Лала води Вошу на врх! Тим из Новог Сада савладао Напредак у Крушевцу – 2:0.

Фудбал 28.07.2019 | 23:16
Ово је друга Војводина: Перфектан старт за врх табеле!
Није ту ни пуних месец дана, али разлика је очигледна!

Војводина више није ни налик оној безвољној екипи која је имала трагично пролеће у Суперлиги и која је пре само три месеца примила ПЕТ голова "под Багдалом", а која после прва два меча у домаћем шампионату има максималан учинак - као ТСЦ и Црвена звезда.

Неугодно гостовање за њих на ком нису славили од 2014. године - "архивирали" су Огњен Ђуричин "бомбом" у 50. минуту и Дејан Зукић у 93, након сјајне контре гостију.

Напредак - Војводина 0:2 (0:0)
/Ђуричин 50, Зукић 90+3/

Утакмица у Крушевцу почела је по јаком пљуску, међутим овога пута терен није направио проблем пошто је у међувремену замењена подлога, па ни временске прилике нису поквариле један од дербија кола Суперлиге.

Играло се оштро у првом полувремену, уз по једну шансу на обе стране, да би Војводина након корнера у 50. минуту дошла до вођства.

Огњен Ђуричин је сачекао лопту на ивици казненог простора и страховито "распалио" по њој, а голман Милошевић није могао да је заустави пошто је ишла директно у рашље, за аплаузе чак и гостујућих навијача...

Покушавала је Војводина да дође до другог гола пошто је Напредак претио и претио, а тачку на "и" ставио је резервиста Дејан Зукић сјајном контром у надокнади времена.

Талентовани нападач разгалио је Ненада Лалатовића који је потом прославио окренут публици, а у краткој изјави после меча казао је да победу посвећује својој ћерки, пошто је претходно као тренер Радничког био изложен увредама навијача у Крушевцу, док је дошло и до инцидента на конференцији за медије.

Било је много таквих сезона раније. Војводина добро почне, игра одлично, запрети да може да се умеша у борбу за сам врх и онда једноставно – падне. Међутим, последњих година навијачи новосадског суперлигаша нису могли да уживају у добрим играма ни на почетку сезоне. Можда долазак Ненада Лалатовића нешто наговештава.

Стара Дама нашег фудбала задржала је стопостотан учинак после два кола Линглонг Суперлиге, пошто је као гост савладала Напредак у Крушевцу – 2:0. Више него заслужен тријумф Лалатовићевог тима, који је сјајним поготком потписао Огњен Ђуричин. Српски Џејми Варди, момак који се калио и по зонским лигама, кандидовао се се за гол сезоне и практично донео Војводини три бода. Све је то надоградио млади Зукић у заоставном времену. 

Војводина је била та која се о свему питала у Лазаревом граду. Агресивном игром тим Ненада Лалатовићаје укочио Чарапане. Напредак је имао само једну добру прилику. И то када се лопта у 17. минуту одбила до Десанчића, он је шутирао искоса са седам метара, али је Роцков интервенисао.

Много боље је деловала Војводина, ослањајући се на квалитете Огњена Ђуричина. Бивши играч Спартака је у два наврата, ударцима са дистанце, био близу постизања гола у првом полувремену. Трећа је за њега била – срећа.

Сјајно је све деловало у 48. минуту. После корнера Војводине, одбрана Напретка је лоше избила лопту. Право на ногу Огњену Ђуричину који је сјајно поклопио и погодио супртоне рашље. Најава одличне сезоне омаленог крила.

Напредак је одиграо без компаса после примељеног гола. Чарапани готово да нису ни запретили Војводини, осим шансе у 85. минуту. Јасно је да је пред младим стручњаком Роганом врашки тежак посао. Посебно што се тиче офанзивног дела игре. На крају Крушевљани су примили гол у судијској надокнади, после одличне акције Зукића. 

Са друге стране Ненад Лалатовић, који је поново имао вербалне обрачуне са крушевачком публиком, може да накриви капу. После два кола његов тим има шест бодова. Колико ТСЦ и шампион Црвена звезда. 

Резултати 2. кола:

субота

ТСЦ - Младост 5:1 (3:0)
/Лукић 9'п, Антић 16', Силађи 48'п, Тумбасевић 49', Синковић 73' - Елиомар 72'/

Мачва - Инђија 2:2 (0:1)
/Адамовић 49', Ашћерић 84' - Видић 19', Јањић 18'

Пролетер - Вождовац 2:2 (0:0)
/Стаменић 74', Миросављевић 77' - Јевтић 59', Нишић 64'/

Радник - Спартак 4:0 (2:0)
/Даноски 31', Георгиев 40', 50', Златановић 72'/

Црвена Звезда - Раднички Ниш 2:0 (1:0)
/Павков 41', Бен 85'/

недеља

Напредак - Војводина 0:2 (0:0)
/Ђуричин 50', Зукић 93'/

одложено

Јавор Матис - Партизан
Рад - Чукарички

Табела: Бачка Топола 6, Црвена звезда 6, Војводина 6, Радник 3, Раднички 3, Чукарички (-1) 3, Партизан (-1) 3, Младост 3, Спартак 3, Вождовац 1, Инђија 1, Мачва 1, Пролетер 1, Рад (-1) 0, Напредак 0, Јавор (-1) 0.

Парови 3. кола (3. и 4. август): Чукарички - Радник, Вождовац - Црвена звезда, Инђија - Напредак, Младост - Пролетер, Партизан - Мачва, Раднички - Јавор, Спартак - Бачка Топола, Војводина - Рад.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар