ПЛ БиХ: Зрињском мостарски дерби, ''нула'' у Зеници!

Аутогол одлучио мостарски дерби, слави Зрињски! Зрињски славио у мостарском дербију против Вележа захваљујући неспретној интервенцији Звонића у другом полувремену.  "Нула" у Зеници по укусу Борца.  Челик и Сарајево подијелили бодове у Зеници па ниједна екипа након два кола Премијер лиге БИХ нема максималан учинак.

Фудбал 28.07.2019 | 23:02
ПЛ БиХ: Зрињском мостарски дерби, ''нула'' у Зеници!
Зрињски и Вележ послије три године одиграли су на Стадиону под Бијелим бријегом велики мостарски дерби у којем су побједу однијели домаћи фудбалери.

"Племићи" су славили резултатом 1:0 иако на овом мечу нису затресли мрежу.

Играо се 55. минут када је Зрињски био у нападу, одбрана Вележа се грчевито бранила, успјела и да избаци лопту на неких два метра од гол-линије, али је она дошла до Звонића који је желећи да ју избије у корнер затресао своју мрежу за вођство и испоставиће се, побједу домаћих.

Зрињски се тако искупио за пораз на отварању сезоне , док се Вележ послије два кола у повратничкој сезони у Премијер лиги БИХ налази на дну табела са два пораза. 

ЗРИЊСКИ - ВЕЛЕЖ 1:0 (0:0)
(Звонић 55 аутогол)

Дуго се чекао нови мостарски дерби у којем ће одмјерити дерби стари ривали, па је Стадион под Бијелим Бријегом био испуњен, упркос поразима и једне и друге екипе у другом колу.

Самопоуздање Зрињског додатно је појачао реми са Утрехтом у квалификацијама за Лигу Европе, али у исто вријеме тај меч био је нада и за Вележ, јер су "племићи" били прилично уморни.

Тренер гостију Ибро Рахимић, који се вратио на клупу послије четверомјесечне суспензије, у варту је обацио голмана Бобића, уз још неколико измјена у тиму, а није било ни најбољег нападача Нусмира Фајића, који се упркос најавама изгледа није довољно опоравио.

У првих 45 минута изостао је спектакл, водила се велика рововска борба, са тек неколико шанси, од којих је најбоља била она лендрића из 11. минута када је успио да заобиже и Бобића, али се нашао искоса у тешкој позицији и није успио да упути добар ударац.

На другој страни Бркић је моао да у пар наврата интервенише, али није то био тежак посао за њега.

Нешто узбудљивије било је у другом полувремену које је почело фантастичним ударцем резервисте Бехрама, па је Бркић исто тако фантастичном интервенцијом морао да спашава гол Зрињског.

Послије само десет минута игре у наставку "племићи" су стигли у вођство, и то захваљујући неспретној интервенцији Дениса Звонића који је постигао аутогол.

Вележ је био равноправан противник, али су домаћи имали нешто више прилика, па их је Бобић спашавао новог гола одбранивши прво покушај Лендрића, потом и Чирјака.

"Рођени" ипак нису искористили умор "племића" који су се истрошили против Утрехта, а најбољу шансу за госте пропустио је Брандао погодивши стативу у 73. минуту.

Мостарски дерби на крају је завршем минималном побједом Зрињског, док ће Вележ прве бодове у повратничкој сезони тражити сљедеће суботе код куће против Челика.

"Нула" у Зеници по укусу Борца. Челик и Сарајево подијелили бодове у Зеници па ниједна екипа након два кола Премијер лиге БИХ нема максималан учинак.

Након два одиграна кола у новој сезони ПБИХ на челу табеле је пет екипа са по четири освојена бода - Жељезничар, Слобода, Челик, Сарајево и Борац.

Челик и Сарајево могли су да се побједом у међусобном дуелу, односно једном од дербија другог кола, издвоје на врху табеле, али је дерби на Билином пољу завршен без побједника - 0:0.

И једни и други имали су прилике да стигну до цијелог плијена, али им је недостајала концентрација у кључним тренуцима.

Фудбалери Челика послушали су своје навијаче који су пред почетак скандирали "Хоћемо побједу" и кренули силовито, међутим, све до 23. минута није било правих шанси за домаће.

И тада их је практично послужио Летић својом грешком, али су Сарајлије некако успјела да ријеше ову ситуацију и сачувају мрежу.

До краја првог полувремена више је нападало Сарајево, али није имало рјешења како да савлада добро расположеног Павловића.

Управо он на самом почетку другог полувремена одбранио је "зицер" Гузини у ситуацији "један на један" и пропала је добра шанса за актуелног шампиона БИХ.

Могло би се рећи да је Павловић и јунак Зеничана, пошто је двије минуте прије краја одбранио још једну сјајну прилику, овог пута Татару.

Сарајево је тако остало без два бода, али и нападача Ахметовића, који се повриједио на почетку меча, када га је замијенио Гузина.

Премијер лига БиХ, друго коло

Младост - Жељезничар 0:2 (0:0)
/Зец 50, Крпић 78/

Радник - Тузла сити 3:0 (3:0)
/Максимовић 6, 35 пен, Ђурић 38/

Слобода - Широки Бријег 2:2 (0:1)
/Бекић 45+1, Максимовић 90+3 - Багарић 33, Јовић 50/

Борац - Звијезда 09 1:0 (1:0)
/Врањеш 24/

недјеља

Зрињски - Вележ 1:0 (0:0)
/Звонић 55 аутогол/

Челик - Сарајево 0:0

ТАБЕЛА: Жељезничар 4, Слобода 4, Челик 4, Сарајево 4, Борац 4, Радник 3,Тузла сити 3, Младост 3,  Зрињски 3, Широки Бријег 1, Вележ 0, Звијезда 09 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар