Наполи рашрафио шампиона Европе - 3:0!

Ливерпул озбиљно штуца на припремама, трећи пораз! Није баш драматично као у случају Реал Мадрида, али није ни занемарљиво. . .  Италијански клуб убедљив против Ливерпула!

Фудбал 28.07.2019 | 20:29
Наполи рашрафио шампиона Европе - 3:0!
Упозорење за Јиргена Клопа пред почетак наредне сезоне!

Ливерпул је доживео и трећи пораз у пет мечева на овим припремама, имају још реми против Спортинга и победу над нижелигашем Бредфордом, пошто их је у Единбургу убедљиво савладао захуктали Наполи - 3:0 (2:0).

Италијани су имали и посебан мотив пошто су због пораза од Ливерпула у последњем колу групне фазе Лиге шампиона "испали" у Лигу Европе, док су "редси" постали шампиони Европе.

У последњим тренуцима поменуте утакмице Аркадијуш Милик је имао велику шансу у надокнади времена да поравна резултат, али је Алисон Бекер спасао свој тим... Пољака данас није зауставио његов заменик Симон Мињоле, као ни Лоренца Инсињеа и Амина Јунеса.

Наполи је био далеко опаснији и конкретнији на мечу одиграном у Шкотској - против тима Ливерпула коме су од стандардних играча недостајали "само" нападачи и први голман.

Шампиону Европе, коме је очигледно пао "тонус" од подизања пехара у Мадриду, предстоји још једна утакмица у склопу припрема, против Лиона, док их потом очекује и меч за Комјунити шилд против Манчестер ситија (4. август).

Евидентно је да нису на врхунцу форме што је и разумљиво за ову фазу сезоне, али видећемо да ли се екипа потпуно емотивно испразнила после онакве трке лане...

Осим од Наполија, Ливерпул је изгубио и од Севиље и Дортмунда.

Јесте припремни период, али навијачи Ливерпула, актуелног шампиона Европе, сигурно нису задовољни. Пораз од Борусије, од Севиље, реми са Спортингом и сада убедљив пораз од Наполија. Тим Карла Анчелотија је рашрафио састав Јиргена Клопа на делове, одиграо врхунски меч и успео да баци Редсе на колена резултатом 3:0 (2:0).

Наполи је стартовао меч опрезно, паметно. Пустио је лопту Редсима, да мисле да имају контролу, а на средини су формирали сјајан блок из ког су могли да трче у контре и полуконтре и то је функционисало идеално. Тактичка битка је припала Анчелотију, а први резултат је био у 17. минуту када је на асистенцију Дриса Мертенса погодио Лоренцо Инсиње.

Само 12 минута касније било је 2:0, а Аркадијуш Милик је показао колико је сналажљив у противничком шеснаестерцу, лепо је реаговао и подигао предност.

Наставио је и у наставку Наполи да игра паметно, опет је Ливерпул држао лопту, а Наполитанци брзим кораком правили проблеме у контри и постизали голове. После одбитака, те не баш најбоље реакције Симона Мињолеа, лопта је стигла на крају до Амина Јунеса коме је преостао само лакши део посла за 3:0.

Већ тада је било јасно ко ће из овог дуела изаћи као победник. За многе изненађујуће, али потпуно заслужено. Истаћи ћемо и да је стартер за Наполи био наш Никола Максимовић, а играо је до 61. минута када је замењен.

Наравно, треба рећи да су Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино били ван строја јер су добили продужен летњи одмор, што донекле оправдава овакав резултат, али неке јако лоше кретње у одбрани, посебно оне споре, тешко је оправдати. Наполитанци су летели по боковима и лако стизали до гола Мињолеа.

Ове екипе су играле у групној фази Лиге шампиона прошле сезоне (са Црвеном звездом у групи), а оба тима су добила по један меч.

Сада је Наполи добио огромну ињекцију самопоуздања, а Клоп, упркос свим изменама и ротацијама (дебитовао и Харви Елиот), чињеници да је ово пријатељска, да није имао све играче на располагању, дефинитивно има о чему да размишља. И неће му бити драго због овог резултата.

Ипак је Ливерпул првак Европе. А почетак сезоне је иза ћошка...

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА: 

Наполи - Ливерпул 3:0 (2:0)
/Инсиње 17, Милик 29, Јунес 52/

Стадион: Марифилд, Единбург
Судија: Мејден

НАПОЛИ (4-4-2): Мерет - Ди Лоренцо (Хисај 61), Манолас (од 46. Кирикеш), Максимовић (Луперто од 61), Руи (Гулам 46) - Верди (Гаетано 61), Каљехон, Зјелински, Инсиње - Мертенс (од 46. Јунес), Милик

ЛИВЕРПУЛ (4-3-3): Мињоле - Александер Арнолд (Гомез од 73), Матип (Ловрен од 62), Ван Дајк (Ван ден Берг 79), Робертсон (Хевер од 74) - Хендерсон (Лалана од 62), Фабињо (Данкан од 79), Милнер (Елиот од 79) - Окслејд Чемберлен (Вилсон од 62), Ориги (Брустер 62), Вајналдум (Луис 79)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар