Аустралијанка пала на допинг тесту!

Нисам то урадила, нико није безбедан! Аустралијска пливачица Шејна Џек, екла је да су њени резултати били позитивни на супстанцу лигандрол.

Остали спортови 29.07.2019 | 12:07
Аустралијанка пала на допинг тесту!
Џек се повукла са Светског првенства у Јужној Кореји пошто је пала на допинг тесту,

Џек је на друштвеним мрежама навела да је 19. јула обавештена да је и њен Б узорак био позитиван на исту супстанцу. Лигандрол је супстанца која помаже у побољшању добијања мишића и губитка масти.

Она је навела да није знала да је узела лигандрол, супстанцу за коју је рекла да се може наћи у контаминираним суплементима.

Џок је рекла да је о позитивном допинг тесту сазнала од званичнице Аустралијске Антидопинг агенције и да јој се живот после тога преокренуо.

"Никада нисам чула за ту супстанцу, нити сам знала како се изговара. Рекла ми је да се ради о лигандролу. Сада знам да се може наћи у контаминираним суплементима. Ниједан спортиста није безбедан од ризика контаминације", рекла је Џек.

Додала је да је ангажовала адвоката како би "спрала љагу са свог имена". 

"Не треба да браним своју репутацију, пошто знам да ово нисам урадила. Никада нисам пропустила насумична допинг тестирања и увек сам на време достављала информације о боравку. У Аустралији, у пливању, мислим да није могуће да спортиста намерно узме забрањену супстанцу а да га не ухвате", навела је 20-годишња пливачица.

Аустралијска пливачка федерација саопштила је да је разочарана због позитивног допинг теста и срамоте који је нанео пливачкој репрезентацији, спорту и земљи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар