Сплит: Странци на мети лопова

Сплитско-далматинска полиција је у јуну и јулу забележила укупно 245 крвичних дела на штету страних туриста, углавном крађа, саопштено је у полицији.

Регион 28.07.2019 | 13:34
Сплит: Странци на мети лопова
Од тог броја, чак 61 посто укупног броја кривичних дела односи се на крађе, у полицији кажу већином џепарења, пренела је Хина.

Осим кривичних дела, полиција је забележила да је у истом раздобљу у саобраћајним несрећама на подручју Полицијске управе сплитско-далматинске тешко повређено седам странаца, док је лакше повреде задобило њих 32.

Најгоре је прошао 31-годишњи Француз који је на лечењу због тешких повреда ножем које је задобио док се прошлог викенда заједно с пријатељем (24) купао на Бачвицама. Док је био у мору приметио је да им неко претура по стварима па је заједно с пријатељем покушао да спречи крађу, али лопов га је ножем убо у груди наневши му по живот опасну повреду. Починилац (22) је убрзо ухапшен.

У затвору на Билицама завршио је и 42-годишњак који је, након што је избачен из ноћног клуба на Бачвицама, избо запослене у клубу и случајне госте међу којима је био и 23-годишњи Аустралијанац који је срећом прошао тек с лакшим повредама.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар