Лампард преломио...

Бакајоко и Дринквотер могу да иду! Време да се мало рашчисти састав.

Фудбал 28.07.2019 | 20:02
Лампард преломио...
Када је долазио на Стамфорд Бриџ Френк Лампард је отворено рекао: “Пружићу шансу свим играчима у тиму да ме убеде да заслужују дрес Челсија“.

Месец и кусур касније потпуно искрени Френк Лампард увидео је на кога може да рачуна, а на кога не. Док се, примера ради, Тами Абрахам све више намеће легендарном асу Плаваца, све ближи растанку су двојица везиста – Тјемуе Бакајоко и Дани Дринквотер. До тог закључка дошло се пошто је Лампард дао оцену турнеје у Јапану, где је дошао до закључка да су Бакајоко и Дринквотер заиста вишак у овом тренутку и од њихове продаје жели да клубу донесе свежих 50.000.000 евра, што би покрило новац утрошен за Матеа Ковачића.

Дринквотер је дрес Челсија ублачио само 23 пута откако је 2017. стигао из Лестера за близу 40.000.000 евра. Последњи пут је за Челси одиграо такмичарску утакмицу још у Комјунити шилду против Манчестер Ситија прошлог августа. Био је то уједно и његов једини наступ у сезони 2018/19. Једноставно, није био у плановима Маурисија Сарија, а клуб није успео да нађе купца на време.

Бакајоко је имао турбулентну сезону у Милану, коју је почео и завршио катастрофално, а у међувремену се изборио за неколико пристојних, чак и добрих месеци у опреми Росонера. После слабог старта успео је негде око Нове године да убеди упорног Ђенара Гатуза да га искористи на прави начин, али је онда после једне жустре расправе с њим у данима када се клуб борио за пласман у Лигу шампиона искључен из тима. Милан је чак размишљао да од Челсија откупи Бакајока за 35.000.000 евра у моменту када је овај играо добро, али је онда све пало у воду због дрчности некадашњег играча Монака.

Челсијева конкуренција у срцу везног реда врло је јака, пошто су ту Жоржињо, Матео Ковачић, Рос Баркли и Нголо Канте, док је Рубен Лофтус Чик и даље под рехабилитацијом због пуцања Ахилове тетиве и његов повратак се очекује половином децембра или почетком јануара.

Као могућа дестинација за Бакајока помиње се Евертон, који тражи замену за ускоро новог играча ПСЖ Идрису Геја. У игри је Жан Филип Гбаман из Мајнца, али бундеслигаш тражи 35.000.000 евра. Челси би Бакајокапробао да ували за суму између 25.000.000 и 30.000.000 евра.

Сетимо се само колико је Антонио Конте форсирао одлазак Немање Матића како би се отворио простор за Бакајока...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар