Вашингтон: Троицки преко домаће наде за главни жријеб!

Српски тенисер већ прескочио једну препреку у квалификацијама.

Тенис 28.07.2019 | 13:23
Вашингтон: Троицки преко домаће наде за главни жријеб!
Америчка турнеја Виктора Троицког за сада иде сасвим солидно. Пре две недеље, на турниру у Њупорту, био је сасвим солидан и успео је да дође до осмине финала где је елиминисан од Александра Булбикарезултатом 2:1. Уследила је елиминација од Рајана Херисона у квалификацијама за главни жреб у Атланти,  а српски тенисер се након тога преселио у главни град САД-а, где је успешно стартовао у квалификацијама савладавши младог америчког тенисера, Андруа Фентија, у три сета.

Данас га очекује последња препрека на овом путу, мада се мора рећи да је Виктор велики фаворит да је прескочи. Преко пута га чека Таи Сон Квијатковски, 208. тенисер на АТП листи, који је јуче дошао до прве победе након пет узастопних пораза. Дакле, реч је о тенисеру ван форме, који не би смео да представља опасност по  српског тенисера.

Узданица за Квијатковског могла би да буде чињеница да је доста уигранији на тврдој подлози, која му је омиљена за игру. Руку на срце, ни Виктор не може да каже да се лоше сналази на оваквом терену, мада ће му то бити тек трећи меч на „бетону“ овог лета.

Турнир у Вашингтону припада серији АТП 500 и игра се за укупни наградни фонд који износи 1.895.290 долара.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар