Враћа ли се то луда глава у Премијер лигу?!

Три клуба заинтересована за лошег момка европског фудбала.

Фудбал 28.07.2019 | 19:24
Враћа ли се то луда глава у Премијер лигу?!
Завршио је Емануел Адебајор своју двоипогодишњу епизоду у Башакшехиру, а упркос томе што увелико гази ка пуних 36 година, један од најконтроверзнијих нападача с почетка трећег миленијума верује да може још много тога да понуди. И то не било где, већ у Премијер лиги.

Човек који је из елитног ранга енглеског фудбала отишао у јулу 2016. после неславних шест месеци у Кристал Паласу и раскида уговора сада је спреман да се врати и покуша да у позним играчким годинама исправи ствари и остави бољи утисак.

За Адебајора чак и постоји озбиљно интересовање од три премијерлигашка састава – Вест Хема, Вотфорда и новајлије Шефилд јунајтеда, а британски Сан тврди да су управо Чекићари показали највеће интересовање за нападача из Тогоа.

Вест Хем је на тржишту и тражи још једног нападача који би био конкуренција Чичариту Ернандезу и клупском рекордеру Себастијану Алеу, а последњих дана се као та, трећа опција, помињао Муса Марега из Порта. Међутим, у Лондону су схватили да би довођењем још једног нападача таквог калибра себи направили проблем јер би имали тројицу офанзиваца који ће захтевати већу минутажу и чак место у стартној постави. Зато би Адебајор могао да ускочи и покуша да одговори задатку као трећа опција што би и било логично, с обзиром на његове године и статус.

Ако до сарадње са Вест Хемом не буде дошло, Шефилд се нада да би с Адебајором добио на потребном искуству у нападу како би се изборио опстанак у елитном друштву. Вотфорд такође разматра своје опције, али је клуб с Викариџ Роуда је тренутно преокупиран преговорима с Реном за Исмаилу Сара, па им Адебајор није у првом плану.

Адебајор је премијерлигашку каријеру започео у Арсеналу 2006. године, када је из Монака стигао за 10.000.000 евра. Три лета касније отишао је у Манчестер Сити за 29.000.000 евра, а да би 2011. отишао на позајмицу у Тотенхем, где је касније и остао још три године. Последњи ангажман пре одласка у Турску имао је у поменутом Кристал Паласу. У каријери је још играо за мадридски Реал као позајмљен играч Ситија, а свој фудбалски успон започео је у Мецу 2001. године.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милос

28.07.2019 20:40

Тацно, луда глава.

ОДГОВОРИТЕ