Откривена кост диносауруса

Научници су на југозападу Француске пронашли огромну бедрену кост диносауруса на локацији на којој већ скоро 10 година проналазе фосилни остатке ових древних животиња.

Занимљивости 28.07.2019 | 10:40
Откривена кост диносауруса
Бедрена кост дуга два метра пронађена је на локацији Ањек и вјерује се да је припадала сауроподу, диносаурусу биљоједу дугог врата и репа. 

Сауроподи, који су настањивали Земљу у касном периоду јуре, спадају у највеће животиње на планети. 

Палеонтолози су рекли да су одушевљени очуваности кости. 

"Можемо да видимо трагове мишића и ткива, као и ожиљке. Ово је посебно ријетко откриће када се ради о овако великим животињима. Обично се кости оваквих животња распадну или једноставно пукну", рекао је Ронан Алан из Националног историјског музеја Париза за лист "Ле Паризијен". 

Овај диносаурус, који је живио прије више од 140 милиона година, био је тежак између 40 и 50 тона, јавља Би-Би-Си.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

палеонотлог

28.07.2019 12:20

"Можемо да видимо трагове мишића и ткива, као и ожиљке. Овај диносаурус, који је живио прије више од 140 милиона година," која нелогицност и глупост добро оцуван а стар милионима година , по горе наведеној тврдњи знаци да није стар висе од пар хиљада година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самир

29.07.2019 06:04

Добра кост за пса кад одем на годисњи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алија Сиротановић (за неписмене не зовем се тако)

29.07.2019 06:08

Како нас лажу, као пре неки дан неко дете се играло у песку и нашло јаја диносауруса а сад и ово као кост. Диносауруси никад нису постојали то је измишљотина холивуда. Само чекам дан када че објавити да су нашли санке деда мраза

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

29.07.2019 16:08

И религија и демократија а и прича о Деда Мразу имају неке заједничке ствари. Не могу се доказати али то не спријечава неке људе да у њих вјерују. У свим троје горе побројаним постоји казна и награда. У религији рај-пакао, у демократији добра позиција у друштву или лошија ако се не понашаш демократски, код Деда Мраза награда је пакет а казна кад не добијеш пакет. У име религије и демократије побијени си милиони вјероватно и милијарде људи. Још нисам чуо да је неко неког убио у име Деда Мраза а искрено да кажем између ове три приче прича о Деда Мразу ми се чини највјероватнија.