Какав почетак дебитанта Суперлиге - 5:1!

ТСЦ је дочекао почетак сезоне више него спреман. Лучанци у седмом минуту остали са играчем мање, па доживели потоп.  Шамарчина за Младост у Сенти: Пукла петарда, ТСЦ се не шали! Новајлија доминантан на отварању другог кола Линглонг Суперлиге Србије.

Фудбал 27.07.2019 | 20:38
Какав почетак дебитанта Суперлиге - 5:1!
У првом колу, на суперлигашком дебију, ТСЦ је победио на терену Вождовца и оставио одличан утисак.

У другом колу, пред својим навијачима, потврдио је да тај тријумф није био изненађење, већ наговештај добре сезоне новајлије:

ТСЦ - МЛАДОСТ ЛУЧАНИ 5:1 (3:0)

Екипа Золтана Саба је на стадиону у Сенти надиграла госте, па им напунила мрежу до врха.

Додуше, Лучанци су у седмом минуту остали са играчем мање због искључења Милоша Шатаре, а након те ситуације је Ненад Лукић искористио једанаестерац за 1:0.

Горан Антонић, повратник у српски фудбал из Јерменије дуплирао је предност домаћих у 16. минуту, после чега је великих 3:0 поставио Владимир Силађи, такође из пенала у 48. минуту.

У наставку су стрелци за ТСЦ били Јанко Тумбасевић (49. минут) и Давид Синковић (73'), док је гол за какву-такву утеху Младости постигао искусни Елиомар.

Изненадио је ТСЦ из Бачке Тополе многе на старту сезоне када је на крову стадиона на Вождовцу савладао истоимени тим. Али овог викенда није изненадио исход, колико начин до којег је тим из војвођанске равнице дошао до нове победе. Младост из Лучана је буквално била „топовско месо“ за разгоропађеног домаћина, који је читав меч играо са играчем више на терену због искључења Милоша Сатаре у осмом минуту. На крају, Драган Росић, голман гостујуће екипе морао је пет пута да вади лопту из мреже, 5:1.

За оне који су слабије испратили крај претходне сезоне у српском фудбалу, да напоменемо. ТСЦ из Бачке Тополе је ушао у Линглонг Суперлигу освајањем првог места у Првој лиги Србије. Урађено је много, клуб је стављен на стабилне ноге, а у току прелазног рока доведен је велики број јако квалитетних фудбалера. Дошли су Горан Антонић, Јанко Тумбасевић и Борко Дуроњић, па је одмах било јасно да се клуб из Бачке Тополе неће борити за опстанак.

А како се сада чини, бориће се и за доста више. И данас је све кренуло сјајно. Рекло би се, није могло боље. Играо се осми минут утакмице када је Милош Сатара скривио пенал и зарадио директан црвени картон. То је само био почетак краја екипе Младости на данашњем мечу.

Ненад Лукић се латио лопте и без проблема је савладао голмана Драгана Росића за 1:0. Само седам минута касније предност је дуплирана. Филип Арсенијевић је асистирао Горану Антонићу, који је поново матирао чувара мреже гостију.

Деловало је да ће се резултатом 2:0 отићи на одмор, али је судија Ђорђић досудио нови пенал за ТСЦ у трећем минуту надокнаде првог полувремена. Одоговорност је овога пута преузео Владимир Силађи, а ни он није имао проблема да постигне погодак „са креча“.

У Сенти голови нису престали да падају ни по повратку са одмора. Већ у 49. минуту било је 4:0, након што је Дејан Милићевић набацио лопту Јанку Тумбасевићу, који је потом успео да је проследи у гол.

Да Младост ипак „постоји“ на терену стадиона у Сенти, потврдио је Елиомар који је у 72. минуту постигао почасни гол за Лучанце. Владимир Радивојевић био је асистент код овог поготка. Но, није то много потресло ТСЦ, који је буквално одмах у наредном нападу вратио на четири гола разлике. Стрелац је био Давид Синковић.

Парови 2. кола:

ТСЦ - Младост 5:1 (3:0)
/Лукић 9'п, Антић 16', Силађи 48'п, Тумбасевић 49', Синковић 73' - Елиомар 72'/

Мачва - Инђија 20
Радник - Спартак Жк 20
Пролетер - Вождовац 20
Црвена Звезда - Раднички Ниш 20

У недељу:

Напредак - Војводина 20.00 (пренос на ТВ Арена спорт 1)

Одложено:

Јавор Матис - Партизан
Рад - Чукарички

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар