ПЛ БиХ: Радник "разбио" Тузлаке, Жељо сигуран!

Семберци су против Тузле сити посао завршили у првом полувремену (3:0), док је Жељезничар у наставку сломио отпор домаће Младости (0:2) у другом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Фудбал 27.07.2019 | 20:14
ПЛ БиХ: Радник "разбио" Тузлаке, Жељо сигуран!
Послије несрећне елиминације из Европе од Спартака из Трнаве, Радник је на старту првенства БиХ поражен на "Тушњу" од Слободе (2:1), да би у суботу сигурном игром против Тузле сити у првом полувремену трасирао пут ка првом тријумфу ове сезоне.

Изабраници Младена Жижовића славили су резултатом 3:0 (3:0), али је тријумф могао да буде још убједљивији!

Већ на отварању утакмице у Бијељини, прецизније у шестом минуту, домаћин је повео лијепим поготком Дејана Максимовића.

Примио је лопту на ивици казненог простора и искоса погодио мрежу Азира Муминовића - 1:0.

Максимовић је удвостручио предност Радника у 35. минуту из једанаестерца, након што је пенал зарадио Махир Карић, ново појачање Сембераца - 2:0.

Три минута касније на семафору Градског стадиона у Бијељини писало је 3:0 послије фантастичног слободног ударца са 30 метара који је извео капитен Велибор Ђурић.

У наставку су домаћи мало "повукли ручну" с обзиром на високо вођство, али опет су били опаснији по гол и само захваљујући голману Азиру Муминовићу, екипа Миленка Бошњаковића није доживјела још убједљивији пораз у Семберији.

На обје утакмице због великих врућина су искориштени тзв. судијски тајм-аути за освјежење играча у Добоју код Какња и Бијељини.

РАДНИК: Козић, Шуберт, Симоновић, Бечелић, Радовић, Максимовић, Попара, Мекић, Ђурић, Карић, Пецо.

ТУЗЛА СИТИ: Муминовић, Којић, Ефендић, Мусић, Терзић, Хаџановић, Сесар, Хусејновић, Нукић, Црнкић, Убипарип.

Прву побједу ове сезоне уписао је и сарајевски Жељезничар и то на тешком гостовању у Добоју код Какња - 0:2 (0:0).   

Жељезничар је имао иницијативу већим дијелом сусрета, створио је неколико солидних прилика за погодак, али није успио да погоди мрежу Младости у првом полувремену.

Најближи поготку плави су били у 39. минуту када је капитен Сулејман Крпић шутирао са ивице казненог простора тик поред стативе, а исти играч се нашао у идентичној ситуацији у 19. минуту када је епилог био готово идентичан.

Могао је и домаћи тим да стигне до гола, али је нападач Младости Марио Црнички лоше захватио лопту петом у изгледној ситуацији испред голмана Филипа Ерића.

Међутим, у наставку су ствари "легле" на своје мјесто по изабранике Амара Осима...

Послије инцидената навијача Жеље и сукоба с полицијом каснио је почетак другог полувремена, а већ у 50. минуту гости са "Грбавице" су повели.

Асим Зец је избјегао офсајд на пас Мујезиновића и уз доста среће успио да превари голмана Буквића - 1:0.

Све дилеме око побједника разријешио је капитен Жеље Сулејман Крпић сјајним ударцем главом послије центаршута Младена Веселиновића - 0:2.

Могли су гости са "Грбавице" да стигну и до трећег поготка, да је резервиста Ермин Зец, који је замијенио брата Асима, озбиљније схватио шут из једанаестерца у 90+4. минуту.

Међутим, Зец се одлучио на "паненку" и промашио цијели гол!

МЛАДОСТ: Буквић, Хорић, Николић, Бајић, Фанимо, Атајић, Хирош, Хасић, Драгутиновић, Црнички, Исаковић.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Ерић, Сиповић, Османковић, Стевановић, Станић, Хајдаревић, Садиковић, Алиспахић, Веселиновић, А. Зец, Крпић.

Премијер лига БиХ, друго коло

Младост - Жељезничар 0:2 (0:0)
/Зец 50, Крпић 78/

Радник - Тузла сити 3:0 (3:0)
/Максимовић 6, 35 пен, Ђурић 38/

Слобода - Широки Бријег (20:30)

Борац - Звијезда 09 (20:30)

недјеља

Зрињски - Вележ (20:00)

Челик - Сарајево (20:30)

ТАБЕЛА: Жељезничар (+1) 4,Тузла сити (+1)3, Младост (+1) 3, Слобода 3, Челик 3, Сарајево 3, Радник (+1) 3,  Борац 1, Зрињски 0, Широки Бријег 0, Вележ 0, Звијезда 09 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар