''Тако се игра за Србију!''

''Требало је да будемо овакви и против Шпаније!'' Подмлађени састав Србије је освојио пето место на Светском првенству у Јужној Кореји, а забележио је само један пораз, од Шпаније у четвртфиналу.

Остали спортови 27.07.2019 | 15:55
''Тако се игра за Србију!''
До петог места Србија је стигла победом над Аустралијом.

Селектор ватерполиста Србије Дејан Савић је рекао да је рано за коначно анализу учешћа Србије на Светском првенству у Јужној Кореји.

"Почетак је био у нашу корист у свим сферама. После смо имали необјашњив пад. Фатовић је тражио пресинг због велике разлике. На крају смо мало и чували резултат. Није још време за коначну анализу, главе су вруће", рекао је кратко селектор Дејан Савић након меча.

Страхиња Рашовић је Светско првенство завршио са 17 постигнутих голова.

"Личили смо на сусрет са Грчком, тако се игра за Србију. Увек постоје жеља и мотив, једино против Немаца то није тако изгледало. Одиграли смо мушки и тако треба увек да буде. Много нам значи тријумф, сада смо искуснији. Направили смо искорак у каријерама. Следећи пут, ако га буде, верујем да ћемо бити још бољи. Можемо да играмо са сваком екипом на свету", рекао је Рашовић.

"Остаје жал због пораза у сусрету са Шпанијом, тада је требало да будемо најбољи, да будемо као што смо били данас", додао је.

Капитен Милош Ћук је казао да је данашње прво полувреме показало да ова екипа може много боље и да је могла и више на овом првенству.

"Неискуство је утицало да не играмо за медаљу. Свима је жао због тога. Ипак, поправили смо утисак, добро смо данас играли. Даје нам све ово наду да имамо шта да тражимо на следећим такмичењима, да се боримо увек за медаљу. На нама је да исправљамо грешке и да следеће године будемо како треба", рекао је Ћук.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар