Огласио се аларм у Мадриду!

Јовић 31. повређени играч од јануара! Најскупље плаћени српски фудбалер икада изврнуо леви скочни зглоб и морао да напусти терен раније.

Фудбал 27.07.2019 | 18:46
Огласио се аларм у Мадриду!
Луку Јовића је по доласку у мадридски Реал потерао озбиљан малер. Прво су га мадридски новинари разапели после дебија у дресу Краљевског клуба, онда је био жртва Наћовог против Арсенала и с терена је морао принудно да изађе већ после 15 минута, а онда је у синоћњем демолирању од Атлетика изашао уз помоћ клупских лекара због повреде.

Јовић је већ у 30. минуту морао да уступи место Кариму Бенземи због тога што је изврнуо леви скочни зглоб после судара са Јаном Облаком на петерцу. Словеначки голман је уклизао како би покупио лопту испред 60.000.000 евра плаћеног нападача, али је успут покупио и Јовићеву ногу, што је био окидач за непланирану измену. 

Реал дефинитивно није припреме за нову сезону започео на прави начин, а у Мадриду се огласио и аларам пошто је ово већ четврта повреда откако је почело уигравање за оно што тек предстоји. Јовић ће, наиме, бити уписан на листу реконвалесцената крај Браима Дијаза, тешко повређеног Марка Сенсија и Ферлана Мендија.



Из клуба још није достављена званична процена стања Јовићеве повреде, али посматрајући гестикулацију српског голгетера, чини се да није баш најбоље прошао.

Висок степен повреда постао је Реалов негативни тренд у последњих шест месеци. Јер, од јануара до данас клуб је морао да се суочи с чак 31 повредом (!), од чега су 23 биле повреде мишића. То је превелики број за тим који би требало да има најбоље услове за рад, опоравак и припрему. Реал је недавно променио кондиционог тренера, доведен је Грегори Дупон, али ни он није досад оставио бољи утисак од његових претходника Оскара Кара – довео га Ђулен Лопетеги – и Пинтуса – сарађивао с Сантијагом Соларијем – па ће Реал морати под хитно да нађе излаз из ове кошмарне ситуације... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар