Орах за бољи секс

Истраживање названо „Фертинатс“ утврдило је да мушкарци који уносе доста ораха могу да побољшају сексуални живот и оргазме. Ипак, пре него што сви отрче до продавница, одређени скептицизам постоји.

Здравље 27.07.2019 | 09:02
Орах за бољи секс
Студија је обухватила 100 младих мушкараца у Шпанији. Половини је речено да уз своју уобичајену исхрану додају и најмање 60 грама сирових ораха дневно и да тако наставе 14 недеља. Остатак учесника ништа није морао да мења у својој исхрани, сем да избегава орахе кад год може.

Пре и после истраживања, испитаници су одговарали на питања о својим сексуалним активностима и урађене су им анализе крви како би били утврђени ниови азот-моноксида и Е-селектина.

Између две групе нису забележене никакве веће разлике пре почетка студије, али је после научни тим утврдио да су они који су јели орахе пријавили повећање „оргазмичне функције“ и сексуалне жеље.

У закључку истраживања наводи се да је показало да здрава исхрана у којој се налазе и ораси може да побољша „еректилну и сексуалну жељу“. Студија је објављена у часопису Нутришон (Нутритион).

Налази истраживања у складу су ранијим клиничким студијама, попут оне у којој су испитаници са еректилним дисфункцијама три недеље уносили 100 грама пистаћа дневно и пријавили побољшање у ерекцијама.

Још једно раније истраживање показало је да су испитаници који су јели орахе поправили квалитет и квантитет сперме.

Међутим, постоји један проблем. Ниво азот-моноксида и Е-селектина се није променио после истраживања ни у једној групи, а пошто су научници издвојили те молекуле као кључне за поправљање мушке еректилне функције, онда нису сигурни чему да припишу резултате.

Не знајући тачно зашто је А повезано са Б, не значи и да веза између њих не постоји, али да мора да постоји неко друго објашњење. Такође је могуће и да је пријављено побољшање у сексуалним активностима плацебо ефекат изазван знањем испитаника да уносе орахе.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар