''Никад више играч као Рафа!''

''Он нема жељу да буде тренер!'' Тони Надал сматра да се никада више у шпанском тенису неће појавити играч класе Рафаела Надала.

Тенис 27.07.2019 | 16:33
''Никад више играч као Рафа!''
Познати стручњак је говорио за шпанске медије о младим талентима који долазе и Надаловој Академији шпанских играча.

На ту идеју су, како је рекао Тони, дошли Рафаел Надал и његов отац.

"Да, мислим да је су Рафа и његов отац почели да причају о томе, то је била њихова идеја. Ја и даље радим оно што волим, а то је да тренирам, такође доста путујем по Шпанији. Захвалан сам Рафаелу на свему што смо прошли заједно, али сада сам у новој фази каријере, узбуђен што тренирам децу у академији, што им преносим своје знање", каже Тони Надал.

Академија чије је седиште у Манакору на Мајорци има велики број полазника.

"Када сам почео да радим, нисам имао толико знања, али сам био страствен и млађи. Моја жеља била је да они које тренирам постигну нешто велико. Знам да ће створити играча као што је Рафа бити скоро немогуће. Мој посао овде је да кажем како ствари треба да се раде. Током свих тих година видео сам шта је добро било са Рафом, а шта лоше. Покушавам да мењам ствари и побољшавам их, да деци дам визију успеха", додао је Тони.

Каже и да је био засут понудама других тенисера да их тренира.

"Када сам прекинуо рад са Рафаелом, неки играчи су ме питали да радим са њима, али после свега, нисам имао ту жељу. Мој рад је кориснији у раду са децом."

Уверен је и да његов млађи рођак неће кренути његовим стопама.

"Не, Рафа неће бити тренер. Он воли да се такмичи и да буде најбољи, мислим да нема жељу да буде уз неког играча када заврши каријеру", закључио је Тони Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар