Директор Роџерс купа: Играће Федерер бар још пет година!

Роџер Федерер и Новак Ђоковић су разочарали љубитеље тениса у Канади одустајањем од ућешћа на предстојећем Роџерс купу у Монтреалу.

Тенис 28.07.2019 | 14:01
Директор Роџерс купа: Играће Федерер бар још пет година!
Србин и Швајцарац су и званично потврдили да их ове сезоне неће бити на турниру Серије 1.000 па ће први носилац бити Шпанац Рафаел Надал.

Директор турнира Карл Хејл је рекао да нема разлога за забринутост, а додао је и да је оптимиста да ће Федерер играти следеће године иако је реч о олимпијској години.

Швајцарац је последњи пут у Торонту играо 2014. године, а у Монтреалу 2017, али Хејл каже да то не мора ништа да значи.

"Роџер воли да игра овде. Није му остало још много година такмичења, али мислим да ће се вратити овде. Како игра тренутно мислим да ће моћи да се такмичи бар још пет сезона! Никад се додуше не зна. Када буде осетио да више не може да осваја Гренд слем турнире, престаће да игра. Ове сезоне је имао меч лопте за освајање Вимблдона, играће тамо и следеће године, у зависности од тога шта буде урадио тамо, донеће одлуку и за 2021. годину", изјавио је Хејл.

Ако ништа друго, турниру се вража бивши број један у женском тенису, Серена Вилијамс.

"Узбуђена је због повратка у Канаду. Добри смо пријатељи, биже у Торонту са целом породицом, биће ту и њена ћеркица, надам се да же имати добар турнир. Долази и Марија Шарапова, имажемо можда и најјачи турнир код тенисерки до сада, са 39 најбољих, а биће ту и Венус Вилијамс и Викторија Азаренка", рекао је директор "Роџерс купа".

На турниру неће бити младе звезде са Вимблдона, Американке Кори Гоф која је испунила максималну квоту вајд карти, пошто је прихватила једну за турнир у Вашингтону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар