Србија има хемију и атмосферу, што други немају!

Репрезентативац Србије Марко Симоновић причао је о почетку припрема за Светско првенство у кошарци.

Кошарка 28.07.2019 | 12:07
Србија има хемију и атмосферу, што други немају!
Србија је почела први део припрема за Мундобаскет на Копаонику.

Симоновић је описао почетак дана на припремама репрезентације.

"Устајемо мало раније у односу на јутрос, пошто имамо слободно јутро. Обично око девет - доручак, брзинска кафица и идемо на тренинг. Тренирамо двапут дневно и за то служе ове висинске припреме", изјавио је Симоновић у Јутарњем програму ТВ Прва.

Нови кошаркаш Олимпија Цедевите описао је атмосферу у "орловима".

"Атмосфера је увек врхунска. Ми стварно функционишемо већ пет, шест година уназад као породица. Другари смо, кумови... Задовољство је и част бити овде и радити са тим момцима и људима из стручног штаба. Тренутно нас је 13, чекамо још НБА играче и баш је радно, са пуно ентузијазма и мотивације".

Симоновић је упитан шта мисли о силним отказима у репрезентацији САД.

"Пратимо, али мислим да су они и даље фаворити број један. Прво треба доћи до њих, ми увек волимо да идемо корак по корак. Као што су Тео и Сале најавили пре припрема, 7, 8 екипа конкурише за медаље. Неће бити лако нимало", додао је 33-годишњи Симоновић и наставио о главним конкурентима за медаљу на Мундобаскету:

"Па то смо ми, наравно... Шалим се, наравно. Има доста репрезентација - Французи, Немци, Шпанци, Италијани, Грци, Канађани... Има доста екипа, може увек да се деси изненађење, као што смо ми 2014. Држимо се наше игре и атмосфере и имамо неспоран квалитет. То што нас краси у односу на друге екипе је наша хемија и атмосфера. Као породица смо", закључио је бивши ас Црвене звезде.

Мундобаскет у Кини почиње 31. августа, а "орлови" су у групи са Анголом, Италијом и Филипинима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар