Банџа Си напустио Партизан?!

Француз пореклом из Малија наводно напушта црно-беле и сели се у Шпанију.

Кошарка 27.07.2019 | 12:45
Банџа Си напустио Партизан?!
Иако је зимус продужио уговор са Партизаном, по информацијама шпанског новинара Ћеме Де Лукаса, Банџа Си је напустио Партизан! 

Француз пореклом са Малија наводно ће наредне сезоне наступати за Андору, која се попут клуба из Хумске такмичи у Еврокупу.

Уколико је ова информација тачна, јасно је да ће Партизан добити одређено обештећење за трансфер, али износ засад није наведен.

Банџа Си ће 30. јула напунити 29 година, игра на позицији крила, а пре доласка у Партизан наступао је за АЕК, Асвел, Нанси и По-Ортез.

Познат је по атрактивним закуцавањима:







После неколико важних долазака последњих дана, на ред су дошли одласци. Партизан је остао без Банџе Сија који каријеру наставља у Андори, јавља добро упућени шпански новинар Чема де Лукас.

Одлазак француског кошаркаша коренима из Малија донекле се очекивао после доласка Жаниса Пејнерса из Дарушафаке, што значи да ће позицију крила у наредној сезони држати управо Летонац и Раде Загорац. С обзиром да је Си имао активан уговор до јуна наредне године, Партизан би за овај трансфер требало да добије одређено обештећење, али остаје и да је Парни ваљак можда у међувремену споразумно раскинуо уговор с црно-белима и тако ослободио искусном атлети пут ка потпису сарадње с новим клубом. 

Си је у Хумску 1 стигао у јануару 2018. године када је напустио атински АЕК, а већ после два месеца добио је уговор до лета 2019. Ипак, већ у децембру прошле године добио је нови уговор који је важио до наредног јуна.

Банџа Си је прошле сезоне бележио 6,2 поена и 3,4 скока по утакмици у Еврокупу, док је у АБА лиги имао готово идентичан просек. Пропустио је такмичење у Суперлиги због повреде. Са Партизаном освојио је два Купа Радивоја Кораћа, а његов боравак у клубу остаће упамћен по закуцавањима за рекламне шпице. 

У Андори саиграчи ће му бити Дејан Мусли, Дејан Тодоровић, као и капитен Оливер Стевић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар