Потврда инспекције о загађености

Како су активисти Младих демократског прогреса претходно и рекли отпад у Борковићима потиче из Инцела. То је данас јавио БХРТ.

Република Српска 26.07.2019 | 20:48
Потврда инспекције о загађености
Данас је инспекција била на терену, потврдили су да је отпад довезен из Инцела, узели су узорке, каже Предраг Полић, мјештанин Борковића.

Иван Бегић, који је први у јавности проговорио о овоме проблему данас категорично изјављује да не вјерује у резултате које ће доставити домаћи институти.

,,Ја сам узорковао терен, те узорке шаљем на престижне институте у Европи, али и у Сиднеј. Овдашњи самопрозвани стручњаци немају никаква знања о опасности полихлорид бифенила, у народу познатог као пирален. Њаговим горењем се добијају два најопаснија бојна отрова, чији мирис подсјећа на свјеже покошену траву, па га је тешко и примјетити. А један литар пиралена загађује милијарду литара воде. Још немамо сазнања колико је стотина литара тог материјала било у Инцелу!“, прича Бегић.

Иначе, током прошлог мјесеца у Бањалуци је покренута петиција под називом “Стоп пиралену”, а потписивање петиције су покренули опозиционипосланицикоји желе ријешити ово питање.

Подсјећамо, Бегић је на друштвеним мрежама објавио видео снимак, обучен у заштитно одјело те позвао надлежне инспекције да одмах реагују, што је и било дан након објављивања видео клипа у медијима.

,,На овоме неће стати, у то требају бити сигурни и Влада и Градска управа. Запослили су људе у те инспекције који немају знања да одоле оваквом задатку. Ово је озбиљно кривично дјело и озбиљно угрожавање грађана”, закључује Бегић.

Млади демократског прогреса ће се вечерас састати када ће договорити и даље кораке, заједно са Градским одбором ПДП-а и Савјетом за правна питања.

(бањалука24х.цом)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Нострадамус

26.07.2019 19:12

Браво Бегицу.Стварно ови момци су прави боре се за градјане.Јос да додју на власт па да управљају будзетом мозда би се радило мање али квалитетније.Али куца се мора да води домацински инаце ако је вец ови владајуци вец нису унистили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Нострадамус

26.07.2019 19:48

Куца је добрано контаминирана подузи низ година. ВЕС 11903 је некад ознацавао појам °деконтаминатор за зиву силу и мтс°. Потребно је изврсити тоталну деконтаминацију од крова па до споја темеља са земљом. Господин Полиц ме својим активностима око овог проблема мјестана који су контаминирани са неких 10 камиона опасног отпада као цовјек одусевио. Вратио наду и вјеровање да се треба и вриједи борити за генерације које долазе. Свакако ови млади ПДП-а су по мом скромном расудјивању зрелијег цовјека пробудјена свијест одавно у сан утонуле Б. Луке.

Name

Срб

26.07.2019 19:58

То су све бајини заклети бирачи, па почасти их баја људски...

Name

Страсно!

26.07.2019 19:18

Веома непромисљен и опасан преседан са премјестањем загадјене земље јер је тиме омогуцено да пирален удје у природни крузни тока циме је загадјен не само тло, него и вода и ваздух. Обавезно мјерење контаминације у околним водама и ваздуху. Одговорне за превоз земље ставити пред одговорност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лака

26.07.2019 19:24

Радојчићу доводиш Стефана Миленковића и глумиш неког европљнина а овамо ти по граду и околини просипају отров. Ни терористи вам нису равни шта радите овом народу и да недигоше ови људи фрку око инцела сакрили бисте све. Срам вас било и бога и народа. Ма кад би била нека анкета први би гласао да Б.лука не буде европ.град културе јер ни по чему није заслужила а поготову ко је и како води....фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.07.2019 20:49

Миленковић је дошао свирати џабе.

Name

Ре

27.07.2019 04:59

Стефан Миленковић је умјетник и не знам зашто би неко имао нешто против њега, да је довео Цецу то би била већ друга прича, овако: Браво за Стефана!

Name

Ноћна птица

26.07.2019 19:34

Треба тражити одговорност људи који су се оглусили на овакве појаве. Несхватљиво је да ништа није урађено на том плану, јер отров не бира ко је у којој странци. Нисмо "ми" дорасли тренутку у ком живимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ННнн

26.07.2019 19:48

Треба узети узорке земљиста на Лаусу испод Ченица гробља, гдје су данима камиони истоварали отпад и разгртали багером, најчешце ноци и у дане викенда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједок

26.07.2019 20:46

Ово је страшно шта се дешава. Крити од народа овакав проблем је злочин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

27.07.2019 00:03

Раван масовном убиству и тероризму.

Name

Петар

26.07.2019 21:01

Срамота за Радојичића! Свака част Бегићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена бл

29.07.2019 07:15

Свака цаст ОМЛАДИНИ ПДП КОЛКО СУ АКЦИЈА ПОКРЕНУЛИ РАДЕ ЦЈЕЛУ ГОДИНУ ПОХВАЛА И ЗА ОВО БЕГИЦУ СВАКА ЦАСТ И ЗА АКЦИЈУ ЦИСЦЕЊА ИГРАЛИСТА ИЗ АКЦИЈУ ОБРОК ЉУБАВИ И ОВО САД ОДУСЕВЉАВА МЕ ОВАЈ БЕГИЦ И ОМЛАДИНА ПДП МОЈ ГЛАСОВИ ИДУ ЊИМА МЛАДИ НАС ЈЕДИНО МОГУ ИЗВАДИТИ ИЗ ОВОГ ДНА И НАДАМ СЕ ДА ЦЕ НАРОД НАГРАДИТИ ОВЕ ИСТИНСКЕ БОРЦЕ ЗА НАРОД

ОДГОВОРИТЕ