ЦСКА спрема бомбу!

Палио је Њујорк, да ли ће и Москву? Шампион Европе спрема се да доведе првака НБА лиге.

Кошарка 27.07.2019 | 10:51
ЦСКА спрема бомбу!
ЦСКА из Москве, актуелни првак Евролиге, поново има план да добро "протресе" тржиште.

Према писању специјализованог портала "Спортандо", прва жеља московског гиганта је Џереми Лин (30 година, 191 центиметар).

Американац кинеског порекла завршио је прошлу сезону у Торонту, са којим је освојио шампионски прстен, а чињеница да је и крајем јула слободан играч дефинитивно даје шансу "армејцима".

Лин је у НБА лиги више од девет година и стекао је звучно име, с тим да би његову каријеру требало поделити на период пре и после "Линсенитија".

То је назив за његов звездани успон у Њујорк Никсима, где је стигао 2011. године после неуспешне епизоде у Голден Стејту и кратког боравка у Кини. 

Током само једне сезоне, бивши студент Универзитета Харвард потпуно је "залудео" Њујорк, решавао утакмице тројкама са осам-девет метара и играо као у трансу. И то скроз супротно свим предвиђањима.

Његови дресови били су најтраженији у граду, навијачи жељни успеха Никса волели су га те зиме више од Кармела Ентонија и можда је то био један од разлога због којих је Њујорк одбио да изједначи Хјустонову понуду наредног лета.

Таквом одлуком Никса, Лин је отишао у Тексас и потписао трогодишњи уговор на 25 милиона долара.

У Хјустону је дочекан као стартер, што је и био те сезоне, али ипак није у истом тиму одрадио цео уговор, јер је у сезони 2014/15 отишао у Лос Анђелес Лејкерсе, а наредног лета је појачао Шарлот.

Потом је од 2016. до 2018. године био члан Бруклин Нетса, али је због тешке повреде за тај тим одиграо само 37 утакмица, па опет променио тим, прешавши у Атланту (2018), па у Торонто.

У Канади је овог пролећа освојио титулу и постао први Американац азијског порекла са шампионским прстеном.

У сезони 2018/19 Лин је одиграо само 23 меча у лигашком делу сезоне (7 поена по мечу за 18,8 минута), а у плеј-офу је наступио у осам утакмица.

Да ли је сада време да почне европску епизоду?



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар