Звезда остала без важног играча: Шта ће бити "План Б"?

Тешка повреда поузданог првотимца примораће Владана Милојевића да потражи другачија решења. О њима је говорио у петак, уочи једног од дербија Суперлиге.

Фудбал 27.07.2019 | 10:32
Звезда остала без важног играча: Шта ће бити "План Б"?
Борбени дефанзивни везиста Бранко Јовичић (26) био је један од најбољих играча Црвене звезде на почетку нове сезоне, а меч против Хелсинкија био је кулминација његове одличне форме. 

Нажалост, то је био и крај његове полусезоне.

Током 90 "и кусур" минута борбе против Финаца био је најприсутнији играч црвено-белих, одузимао лопте, кварио план гостима, исправљао грешке саиграча и био један од најзаслужнијих за победу.

А, онда је непосредно пре краја, после једног дуела са ривалом пао на траву и одмах се пожалио на бол, али с обзиром на његову снагу и на тренутак утакмице, нико није ни претпоставио да би тада могло да се догоди нешто лоше...

Међутим, догодило се, па ће Јовичић због повреде укрштеног лигамента колена паузирати све до зиме. Тако лоша вест није га обесхрабрила, већ је поручио да ће се борити са проблемом као херој, после чега је француски "Л'екип" објавио да је тешка повреда "стопирала" његов трансфер у тамошњи клуб Ним.

Дан касније, Звездин тренер Владан Милојевић са жаљењем је потврдио лошу информацију.

"Изгубићемо Бранка на дужи период, а све то мора да ојача и нас и њега. Морамо да надоместимо његов изостанак, а надам се да ће се он вратити брже него што се предвиђа и то још јачи. Не волим када повреде спутају играче, али живот је такав", изјавио је он на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Црвено-бели су се изненада нашли у проблему, јер је Јовичић био стандардни члан стартне поставе и дефинитивно прва опција на месту дефанзивног везисте. 

Ко ће сада заузети његово место? 

Први одговор на то питање је логичан, јер је на истом месту доведен Шпанац из ПАОК-а Хосе Кањас, али је он задобио повреду одмах после доласка у тим и због тога је до сада одиграо само 21 минут утакмице против Судуве (и то пре 17 дана).

Уосталом, Шпанац у среду није седео ни на клупи против Хелсинкија.

"Немамо много времена, морамо да дамо минутажу и фудбалерима који нису потпуно спремни. Велики су напори и потребан нам је сваки играч. Прелазни рок је у току и све је могуће, али сигурно нећемо доводити само да бисмо ангажовали новајлије. Отварају се опције на појединим позицијама", наговестио је Милојевић даље активности на тржишту и најавио да ће да би Кањас могао да буде у континуитету "гурнут у ватру" - пре него што је било планирано.

У супротном...

"Можда Јовичићеву улогу добије неко од играча коме није примарна, али видећемо каква ће бити ситуација", такође је објаснио Милојевић.

Прву шансу да испроба нова решења Звезда ће имати у суботу од 20 часова, у дербију против Радничког из Ниша (пренос на ТВ Арена спорт).

"Играмо дерби, против екипе која је била фантастична претходне сезоне. Имали су континутитет, ипак, попут многих клубова из Србије имају проблем да их је напустио велики број квалитетних играча. Дошао им је нови тренер, стратег којег веома ценим, али господин Крунић није могао да примени све замисли у кратком периоду. Пратили смо утакмице Радничког у Европи и навијали за њих, али су због неуиграности испали од Флоре. Победа у првом колу наговештава да хватају замајац и да ће се после испадања из Европе фокусирати на првенство. Ми не мењамо нашу перцепцију и филозофију и спремамо се максимално фокусирани на нови изазов", изјавио је Милојевић.

На терен стадиона "Рајко Митић" у суботу би могла да истрче појачања, која нису од почетка боравка у клубу могла да испрате рад и темпо екипе. Такође, међу њима и повратник Милош Дегенек, који је стигао почетком недеље.

"Играчи трпе велике напоре, али ћемо пробати да разигравамо фудбалере. Морамо да бацимо у ватру и 'ровите' играче јер немамо други начин да достигну форму. Сматрам да не може ни један тренинг да замени утакмицу. Летња појачања су доведена јер имају квалитет. Жандер се већ представио публици, Кањас има искуство из Примере и ПАОК-а, одличан је играч, ту је Томане, остварио је много у португалском фудбалу, Крстовић је веома талентован... Тражим од звездашке јавности мало стрпљења јер долазе из повреда и можда се неће из прве показати у најбољем светлу. Панков је фит, у конкуренцији је, Дегенек је спреман, Кањас такође. Видећемо који ће састав бити сутра".

За Раднички игра позајмљени тандем црвено-белих, Ерик Јирка и Дејан Мелег.

"Они су веома квалитетни играчи. Мелег ће добијати на самопоуздању из утакмице у утакмицу, а Јирка је један од играча који би конкурисао за састав код нас, али је због броја странаца била боља опција да оде на позајмицу. Срећан је у Нишу. Колико ће они помоћи Радничком толико ће и Раднички помоћи њима", додао је Милојевић уочи најзвучније утакмице другог кола Суперлиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар