Милојевић пред дерби са Радничким...

Панков, Кањас и Дегенек су спремни! Биће нових лица у тиму Црвене звезде. . .

Фудбал 27.07.2019 | 08:38
Милојевић пред дерби са Радничким...
Друго коло и одмах – дерби. Судар шампиона и вицешампиона. Црвена звезда ће у суботу (20.00) на Маракани угостити Раднички и то између две европске утакмице са Хелсинкијем.

Црвено-бели су у уторак увече победили Финце (2:0), па им је то додатно подигло самопоуздање пред дуел са Нишлијама. Истина, није ово Раднички из прошле сезоне, напустило га је много играча, што признаје и тренер Звезде Владан Милојевић.

То не смањује тензију у табору шампиона, који жели да освоји три нова бода, али и да разигра неке нове играче, новајлије, који ће заиграти пред делијама.

„Морамо да бацимо у ватру и ровите играче јер немамо други начин да достигну форму. Сматрам да не може ни један тренинг да замени утакмицу. Летња појачања су доведена јер имају квалитет. Жандер се већ представио публици, Кањас има искуство из Примере и ПАОК-а, одличан је играч, ту је Томане, остварио је много у португалском фудбалу, Крстовић је веома талентован... Тражим од звездашке јавности мало стрпљења, јер играчи излазе из повреда и можда се неће из прве показати у најбољем светлу. Панков је фит, у конкуренцији је, Дегенек је спреман, Кањас такође. Видећемо који ће састав бити сутра”, рекао је Милојевић.

Фудбалери Црвене звезде Мелег и Јирка неће моћи да играју за Раднички сутра, али су у табору шампиона задовољни што ће имати прилику у Радничком да се докажу у овој полусезони.

“Мелег и Јирка су веома квалитетни играчи. Мелег ће добијати на самопоуздању из утакмице у утакмицу, а Јирка је један од играча који би конкурисао за састав код нас, али је због броја странаца била боља опција да оде на позајмицу. Срећан је у Нишу. Колико ће они помоћи Радничком толико ће и Раднички помоћи њима”.

Дошли су Мелег и Јирка да појачају Нишлије, које су овог лета остале без окоснице тима који је прошле сезоне освојио друго место на табели. То се одмах отказало на резултат, јер је Раднички испао већ у првом колу квалификација за Лигу Европе.

“Нишлије су имале континутитет, ипак, попут многих клубова из Србије имају проблем да их је напустио велики број квалитетних играча. Дошао им је нови тренер, стратег којег веома ценим, али Крунић није могао да примени све замисли у кратком периоду. Пратили смо утакмице Радничког у Европи и навијали за њих, али су због неуиграности испали од Флоре. Победа у првом колу наговештава да хватају замајац и да ће се после испадања из Европе фокусирати на првенство. Ми не мењамо нашу перцепцију и филозофију и спремамо се максимално фокусирани на нови изазов”, истакао је Милојевић.

Јасан је циљ Звезде: одбрана титуле. Трка је тек почела, а тренер Звезде очекује да буде – занимљива.

“Очекујем занимљиво првенство, али је најбоље сачекати крај прелазног рока. Прегршт је квалитетних играча који траже инострани ангажман, а и екипе због буџета вагају опције. Видећемо првог дана по завршетку прелазног рока. Мислим да ће ТСЦ бити пријатно изненађење српског фудбала, а верујем да ће добром фудбалу допринети и бољи терени. Поздрављам потез ФСС-а да помогне у сређивању терена што ће допринети бржем и бољем фудбалу”.

Осврнуо се Милојевић и на тешку повреда Бранка Јовичића, који је завршио јесењи део сезоне само што је почео.

„Са жаљењем морам да кажем да ћемо изгубити Бранка на дужи период, а све то мора да ојача нас и њега. Морамо да надоместимо његов изостанак, а надам се да ће се он вратити брже него што се предвиђа и то још јачи. Не волим када повреде спутају играче, али живорт је такав”, констатовао је Владан Милојевић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар