Душан Ристић на позајмици у Астани!

Казахстанци ће плаћати плату у наредној сезони, Ристић по повратку са позајмице има још годину дана уговора са Звездом.  Из Звезде на исток: Центар на позајмици у Казахстану.  Након повратничке сезоне међу црвено-бијелима, амерички ђак наставиће каријеру у Астани.

Кошарка 27.07.2019 | 08:19
Душан Ристић на позајмици у Астани!
Центар Црвене звезде Душан Ристић отишао је на једногодишњу позајмицу у ВТБ лигаша и једно од најпријатнијих изненађења прошогодишњег издања тог такмичења екипу Астане.

Звездин центар Душан Ристић (23) вратио се прошлог љета међу црвено-бијеле послије четири године студирања на Аризони, а овог љета ће наставити кошаркашки пут.

С обзиром на то да је под важећим вишегодишњим уговором са клубом са Малог Калемегдана, Ристић је напустио екипу Милана Томића као позајмљен играч.

Његов нови тим биће Астана, казахстански клуб који се такмичи у ВТБ лиги.

О томе је Црвена звезда обавестила јавност на свом званичном сајту...

"КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да ће центар црвено-белих Душан Ристић наредне сезоне као позајмљени играч, наступати за екипу ВТБ лигаша Астане.

Након међусобног споразума који је на обострани задовољство постигнут између матичног клуба Црвене звезде и Ристића, центар црвено-белих ће такмичарску сезону 2019-2020 одиграти у Казахстану у екипи која је била једно од најпријатнијих изненађења прошлосезонске  ВТБ лиге у којој екипа Астане наступа.

У сезони 2019/2020 екипа Астане преузеће и комплетну исплату свих принадлежности Душану Ристићу по уговору, а центар ће имати прилику да у јаком такмичењу добије завидну минутажу и стекне додатно играчко искуство.

Душан Ристић је прошао све млађе селекције црвено-белих, а у клуб се вратио након четворогодишњег похађања колеџа „Аризона". Као члан првог тима КК Црвена звезда овај 214 центиметара високи центар освојио је прошле сезоне три трофеја са клубом, Суперкуп, АБА лигу и српско првенство.

По окончању позајмице у екипи Астане, КК Црвена звезда мтс полагаће право на још једну сезону уговора који Ристић има са клубом, који је потписао у лето 2018.године.

КК Црвена звезда мтс овом приликом се захваљује Душану на свему што је учинио као члан нашег клуба, и на терену и ван њега где је достојно и на најбољи могући начин представљао Црвену звезду и дрес клуба, и овом приликом му жели пуно спортских успеха током једногодишњег боравка у Астани".

Ристић је прошле сезоне у АБА лиги наступио на 16 утакмица и просјечно на терену проводио осам минута, током којих је постизао по 5,1 поен.

Док се ближио крај сезоне млади центар добио је већи простор за игру након одласка Маика Цирбеса у Кину, али је и током финалне плеј-оф серије против Партизана постајало све јасније да га Милан Томић неће видјети у својим плановима за сезону 2019/20.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар