СП: Делфини на Кенгуре за пето мјесто!

Србија сутра ујутро (08. 30) завршава учешће на Светском првенству у ватерполу.  Последњи меч Србије на СП: За пето место и утисак. . .  Екипа Дејана Савића у суботу се опрашта од Јужне Кореје, утакмицом за пласман против Аустралије.

Остали спортови 26.07.2019 | 20:59
СП: Делфини на Кенгуре за пето мјесто!
Мешовити састав који је селерктор Дејан Савић одвео на Светско ватерполо првенство у Јужној Кореји сутра ујутро од 08.30 по средњеевропском времену завршава са учешћем. И то без медаље. Ипак, част велесиле у овом лепом, воденом спорту може се и даље колико-толико одбранити освајањем пете позиције. Противници Делфина сутра ујутру у Гванжуу биће незгодни Кенгури.

Аустралија је лоше почела првенство поразом од Хрватске 4:14, али је затим у осмини финала направила изненађење победивши Црну Гору. У четвртфиналном сусрету оштећени су против Мађарске иначе су могли медју прве четири екипе.

На светским првенствима Аустралија је само 2009. играла нерешено са Србијом,а ни пре ни после тога није могла до победе. Како је Србија дошла на СП у измењеном саставу јасно је да Аустралија има победничке амбиције.

Недавно су у Светској лиги две селекције одиграле два сусрета и оба су припала нашем тиму, али се памти први у којем је невреме зауставило одличну игру ученика Елвиса Фатовића. После лоше игре против Немачке, играчи су са стручним штабом анализирали грешке како би у борби за пето место били што бољи.

"Није неважно да ли сте пети или шести, важан је комплетан утисак" кратко је поручио селектор.

Страхиња Рашовић, један од наших најбољих играча на Светском првенству је упозорио на веома незгодне ривале:

"Морамо да поправимо приступ самој игри и да са више ангажовања уђемо у сусрет. Нису ни мало лак противник, играли смо са њима на припремама у Београду, тако да се одлично познајемо. Надам се да ћемо одиграти много боље и да ћемо победом завршити такмичење."

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар